Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ історики засідали

25 січня 2016 р., 16:45

На тематичному круглом столі.

23 січня в ректораті УжНУ відбулося засідання круглого столу, присвячене Дню Соборності України. Організаторами заходу стали науковці кафедри історії України.

Попри суботній день в аудиторії зібралося чимало охочих обговорити історичне значення та актуальність події, що відзначалася. Першим виступив професор Сергій Федака, який нагадав присутнім історичні передумови виникнення цього свята та торкнувся теми внеску закарпатців у це історичне явище.

Відтак з промовами виступили доценти кафедри історії України Володимир Гуцул та Віктор Кічера, краєзнавець Владислав Товтин, доцент кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Юрій Фатула та інші.

Присутні з інтересом послухали різноаспектні виступи: хтось порівняв історичні джерела, які стосуються подій січня 1919 року, дехто проводив паралелі із сучасністю, інші порушили тему внеску закарпатців задля українського самоутвердження у період Першої світової війни. Гості активно ставили питання доповідачам, долучалися до дискусії, в ході якої порушили й проблему самоідентифікації закарпатців та практичного застосування історії як науки.

Підсумувавши сказане й почуте, присутні дійшли висновку, що дискусії такого типу є справді корисними й необхідними, та домовилися організовувати такі засідання й надалі, акцентуючи на розширенні числа учасників та переліку питань для обговорення.

Антоніна Чундак,  Медіацентру УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp