Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Для викорінення сепаратизму на Закарпатті створили міжвідомчу групу

8 травня 2014 р., 12:00

До її складу увійшли керівників правоохоронних органів області, керівництва Закарпатської облради та ОДА. Очолив групу перший заступник прокурора області Роман Балита

Спільним наказом керівників правоохоронних органів краю створено міжвідомчу робочу групу з питань боротьби, протидії та запобіганню проявам сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України.

Враховуючи ескалацію сепаратистських та інших проявів, які загрожують територіальній цілісності і недоторканності держави та спрямовані на захоплення і блокування адміністративних будівель, здійснення диверсій, збройних нападів на військові частини і підрозділи правоохоронних органів, вчинення інших тяжких злочинів, Указом Президента України від 14.04.2014 №405/2014 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України».

Зважаючи на це, для об’єднання зусиль правоохоронних органів щодо ефективної протидії вказаним злочинним проявам, прокуратурою області створено міжвідомчу робочу групу з питань боротьби, протидії та запобіганню проявам сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України.

До її складу включено керівників правоохоронних органів області, керівництва Закарпатської облради та ОДА.

Основними завданнями міжвідомчої робочої групи визначено: протидію, попередження, розкриття та розслідування кримінальних та інших правопорушень пов’язаних з проявами сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України; запобігання посяганню на безпеку держави, її територіальну цілісність і недоторканість; недопущення фактів розпалювання ворожнечі за мовною релігійною або національною ознакою, а також з метою вироблення єдиних підходів, єдиного алгоритму дій та системної міжвідомчої взаємодії для досягнення визначених цілей і завдань. Засідання міжвідомчої робочої групи проводитимуться за першої необхідності, але не рідше одного разу на квартал.

Керівники правоохоронних органів, які залучені до виконання вказаного наказу, зобов`язані забезпечити надання інформацій про проведену роботу з цих питань до прокуратури області.

Керівником цієї групи став перший заступник прокурора Закарпатської області – Роман Балита, а загальний контроль за виконанням наказу перебуває на контролі в прокурора області Олега Сидорчука.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp