Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Заступник голови Закарпатської облради агітує за Порошенка зі сторінок муніципальної газети (ФАКТ)

13 травня 2014 р., 17:07

Саме цей кандидат є найкращим вибором для закарпатських угорців, заявив Брензович.

В Ужгороді за кандидата у Президенти Петра Порошенка агітує перший заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович.

Висловлювання, які можна трактувати як агітацію, зафіксовані у газеті обласної ради та облдержадміністрації «Новини Закарпаття» № 49-50 від 10 травня. Коментуючи факт події, Василь Брензович від імені угорської громади навів висловлювання, які можуть бути сприйняті як агітація. Згідно з частиною 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України», «передвиборча агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України».

У коментарях газеті «Новини Закарпаття» Брензович, зокрема, зазначив: «Особливу увагу звертали на визначальні для угорської громади Закарпаття речі: європейська спрямованість, відданість демократичним принципам, визнання і дотримання прав національних меншин. Саме за цими критеріями програма П.Порошенка якісно відрізняється від програмних засад інших кандидатів».

«Нині ми перебуваємо у центрі великих провокацій, проте вважаємо, що подолати їх можемо виключно через демократичні інституції, вибори та приєднання до європейської спільноти. Тоді й досягнемо стабільності. Ми розуміємо, що цей шлях буде довгим. Допомогти його подолати може людина, здатна до рішучих і послідовних дій. Іншого вибору в нас немає. Угорська громада, яка не відособлена від решти закарпатців і українців, бачить такий потенціал саме у Петрові Порошенку», - додав Брензович.

Згідно із частиною 1 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України», посадовим особам органів місцевого самоврядування дозволяється агітувати, але у позаробочий час. Василь Брензович є очільником Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ), котре на Закарпатті представляє інтереси угорської меншини. 1 травня Брензович як представник партії та Петро Порошенко як кандидат у Президенти підписали декларацію про співпрацю.

Брензович в Закарпатській облраді входить до сфери впливу голови облради І.Балоги. Останній є одним із організаторів виборчої кампанії П.Порошенка у Закарпатській області. Зокрема, як уже повідомляла ОПОРА, І.Балога з’явився на сцені з П.Порошенком під час виступу у м. Мукачево, а також був присутнім на площі, де виступав Петро Порошенко в Ужгороді.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp