Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: Як минула сесія у міськраді (ВІДЕО)

26 липня 2016 р., 20:00

Розглянули 20 питань

Сьогодні, 26 липня.

У вівторок, 26 липня, відбулося продовження 5-ї сесії Ужгородської міської ради VІІ скликання. На порядку денному в міських обранців було близько 20 питань. Найперше 29-ма голосами «за» депутатський корпус вирішив, що Ужгородська міська рада приєднається до Європейської ініціативи «Угода мерів». 

Цей екологічний проект має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. Підписанти «Угоди мерів» беруть на себе добровільні зобов’язання випередити загальноєвропейські вимоги ЄС стосовно скорочення викидів CO2 щонайменше на 20% шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії. Далі вже традиційно виділили кошти на лікування малозабезпеченим мешканцям Ужгорода. Не забули депутати й про медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя», збільшивши видатки на харчування, оплату комунальних послуг та заробітну плату працівникам на суму 375,5 тисячі гривень. Відтак Ужгородська міська рада затвердила Програму підтримки підрозділів УСБУ в Закарпатській області, які беруть участь в АТО. Загалом на їхнє матеріально-технічне забезпечення виділили 150 тисяч гривень. «На цій сесії йшлося про розподіл бюджетних коштів після перевиконання плану за перше півріччя 2016 року. 

Понад 63 млн грн ми спрямували на капітальне будівництво, поточні видатки, медицину, освіту, культуру. Сьогодні також були повернені кошти – 1 млн 900 грн – на реабілітаційний центр. Таку ж суму ми виділили на ремонт терапевтичного відділення Ужгородської міської клінічної лікарні, 2,5 млн – на закупівлю необхідних медикаментів. Також депутати погодилися на пропозицію ТОВ «РАЙТ ПАУЕР ЕНЕРДЖІ УКРАЇНА» передати цьому підприємству в концесію котельню Центральної міської клінічної лікарні Ужгорода. Це рішення сприятиме встановленню теплогенеруючого обладнання в котельні, розвитку інноваційних технологій, отриманню теплової енергії з нетрадиційних джерел, що у зв’язку з постійним зростанням цін і тарифів тепер дуже актуально. Також ми виділили кошти на капітальний ремонт доріг на вулицях: Собранецькій, Підгірній, Баб’яка, Перемоги, Анкудінова та інших. Міська рада внесла зміни до Програми реконструкції вуличного освітлення м. Ужгорода на 2012–2016 роки», – підсумував після сесії міський голова Богдан Андріїв. Дискусія в народних обранців виникла під час розгляду питання «Про затвердження Порядку списання безнадійної та простроченої заборгованості з орендної плати за майно, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Ужгорода». Один із депутатів назвав цей проект рішення суцільною «ахінеєю», оскільки йдеться про кошти, подаровані боржникам за оренду. 


Однак, як пояснили працівники міськради, такі списання відбуваються тільки у двох випадках: за наявності рішення суду або ж у разі смерті людини, котра орендувала землю чи майно. Відповідним проектом рішення депутати Ужгородської міськради погодили передачу трохи більше 66 соток землі на вул. Загорській, 51 під будівлею, де знаходилося комунальне підприємство «Агромікс», для зведення школи та дитсадка. Як відомо, освітні заклади в місті не будувалися вже близько двох десятків років. Наприкінці засідання депутати Ужгородської міської ради вислухали мешканців багатоквартирних будинків у районі готелю «Закарпаття», які виступили проти забудови їхньої зеленої зони. «Ми всі категорично проти. Де ж нам гуляти з дітьми? Цю зелену зону ми облагороджували довгі роки, тож так просто її не віддамо», – заявили мешканці. Після обговорення цього питання Богдан Андріїв повідомив про те, що зелена зона залишиться за громадою міста. Завершуючи засідання сесії, міський голова повідомив усім присутнім, що до Дня Ужгорода (цього року 24–25 вересня) міська рада відзначає ужгородців, котрі зробили найбільш помітний внесок у розвиток міста. Тож прохання пропонувати кандидатів на почесні відзнаки Ужгородської міськради. А ще нагадав, що триває збір креативних ідей, як святкувати День міста. 

Христина БІКЛЯН, "Карпатський об’єктив"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp