Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як живуть закарпатці уздовж трубопроводу Уренгой-Ужгород?

31 травня 2014 р., 13:57

На Закарпатті зняли епізод до фільму "Труба", в якій розповідається про життя наших краян вздовж трубопроводу. Як на справді живеться закарпатцям поблизу такого об’єкту покажуть у Києві 6 червня.

Під час “Післямови фестивалю “86″ російський режисер Віталій Манський вперше представить у Києві свій фільм “Труба”. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Документальна стрічка показує життя людей уздовж газопроводу Уренгой-Ужгород. Два епізоди “Труби” знімалися в Україні – на Чернігівщині та в Закарпатті. Фільм отримав нагороду “За найкращий документальний фільм” на 48-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах (2013) та приз “За найкращу режисеру” на фестивалі Кінотавр в Сочі (2013). Показ та обговорення “Труби” за участі режисера Віталія Манського, кінознавиці Ольги Папаш та журналіста Андрія Сайчука відбудуться 6 червня о 19:00 в кінотеатрі “Жовтень” (Костянтинівська, 26).

“Труба” – це історія про Європу, яка починається в безлюдному просторі вічної зими російського Сибіру та закінчується на затишних пляжах Біскайської затоки. Навіть закони природи формують тут принципово різні парадигми людського існування. Що ж може об’єднувати такі різні стилі життя? Фізично вони сполучені між собою газопроводом “Західний Сибір – Західна Європа”. Труба не просто з’єднала, але й нерозривно повязала “цю” Росію з “тією” Європою.

Віталій Манський народився у Львові у 1963 році. Зняв більше десяти документальних фільмів для кіно і телебачення. Серед них “Анатомія Тату” (2003) про російську поп-групу, “Путін. Високосний рік” (2001), “Єврейське щастя” (1990). Президент фестивалю “Артдокфест” у Москві.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp