Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дітлахи з "Малятка" на славу відсвяткували свій день (ФОТО)

2 червня 2014 р., 17:39

Веселими змаганнями, іграми та показом костюмів із підручних матеріалів відзначили в санаторії «Малятко» Міжнародний день захисту дітей.

Веселими розвагами, конкурсами, модними показами, віршами, піснями й гуморесками відзначили 1 червня – Міжнародний день захисту дітей – у дитячому пульмонологічному санаторії «Малятко», що в Оноківцях на Ужгородщині. Крім того, дівчата й хлопці потішили глядачів оригінальними костюмами, які для них виготовили батьки з підручних матеріалів. Свято закінчилося солодощами для діток та купою позитивних емоцій для всіх присутніх. 

Почалося свято з того, що ведуча – завідуюча по педагогічній частині закладу Наталія Косарівська – розповіла про права дітей, особливості їхнього захисту в Україні, зачитала кілька статей із Конвенції ООН про права дитини. Ця Конвенція, нагадала ведуча, була ратифікована Постановою Верховної Ради України і, згідно з її статтями, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини. 

{g}

«Крім того, особливо хочу наголосити на положеннях статті 27-ї Конвенції, в якій говориться про те, що держави-учасниці визнають право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального й соціального розвитку дитини, – додала Наталія Юріївна. – Батьки або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини». 

Після цього одними з перших вийшли на сцену санаторію дівчата та хлопці, яким батьки допомогли виготовити костюми з підручних матеріалів. Так, до прикладу, уособленням сонячного й теплого літа стала Марічка, яка презентувала костюм із пап’є-маше, до якого були приклеєні паперові квіти; лісова Мавка з’явилася в чудовому зеленому платті; фея газет вийшла в сукні з підшитих кольорових газет; веселив усіх паперовий Губка Боб та Хлопчик-Прилипала, до якого причіпляються різні речі. 

Діти розповідали про те, яких героїв вони уособлюють, а батьки – чому виникли саме такі ідеї оформлення костюмів. І якщо хлопці трішечки комплексували у своїх костюмах, то учасниці-дівчата на сцені почувалися справжніми манекенницями – кокетливо позували для фоторепортерів та демонстрували всі особливості сконструйованого одягу. 

Відтак почалися веселі конкурси. Діти розділилися на команди та виборювали призові місця, змагаючись у швидкості і вправності. Батьків випробували на вміння обходитися з донечками й синочками, татусі стрибали в мішках, і все це викликало величезний сміх та задоволення у присутніх. Закінчилося свято солодощами й соками для всіх дітей, а ввечері – веселою дискотекою.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp