Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З початку року в області діти вчинили 100 злочинів і серед них... зґвалтування

2 червня 2014 р., 20:26

Таку невеселу статистику цього тижня повідомили в МВС краю. Міліціонери наразі посилюють контроль над дитячою злочинністю, адже стартують літні канікули.

Як розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області Василь Мадяр, рівень дитячої злочинності порівняно з минулим роком вдалося зменшити майже наполовину. Переважно мова йде про крадіжки. З початку 2014-го міліціонерам удалося зафіксувати 73 випадки таких злочинів, скоєних неповнолітніми. Зокрема цього тижня правоохоронці затримали на Міжгірщині групу осіб, які підозрюються в здійсненні понад 40 (!) крадіжок. І серед них один підозрюваний – неповнолітній. Окрім крадіжок, міліціонери зафіксували випадки хуліганства та навіть зґвалтування. 

За інформацією підполковника В. Мадяра, всі підозрювані вже затримані. Варто відзначити, що нині в області на обліку в міліції перебувають 284 особи до 18 років, серед яких раніше судимі. Між іншим, 19 із них – дівчата. Дев’ятеро знаходяться під вартою в ужгородському СІЗО. Також зафіксовано 14 випадків, коли дітей просто примушували займатися злочинами, зокрема жебрацтвом.


І все ж ця цифра в 100 злочинів може суттєво збільшитися. «Починаються літні канікули. А отже, багато дітей вийдуть на вулиці, що може спровокувати зростання підліткової злочинності», – зауважив підполковник В. Мадяр. 

Він закликає батьків у цей період уважніше ставитися до своїх дітей. Зокрема частіше спілкуватися та цікавитися їхнім життям. І особливо стежити за колом спілкування своєї дитини. Адже бувають випадки, що серед друзів можуть з’явитися сумнівні особи з кримінальним минулим, які підштовхуватимуть до злочину. Крім того, правоохоронець закликав батьків не давати дітям дорогих речей, адже таким чином вони стають об’єктами пограбування, а торговців алкоголем та сигаретами – не продавати цей товар дітям.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp