Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дільничні краю продовжують знищувати небезпеку (ФОТО)

25 червня 2014 р., 11:35

Міліціонери вилучають від громадян "сонний" мак.

 

Дільничні інспектори міліції з присадибної ділянки мешканцівс.Кучава Мукачівського району вилучили 813 стебел снотворного маку. Пенсіонерів, які кілька років поспіль вирощують забороненірослини на цей раз притягнуть до кримінальної відповідальності.

Скільки міліція не попереджає громадян, що вирощувати коноплі і велику кількість маку – це незаконна справа, за яку передбачена кримінальна відповідальність. 

Проте окремі краяни продовжують ігнорувати закон і влаштовують на своїх городах і присадибних ділянках справжні «наркоплантації». Одну з таких і виявили дільничні інспектори АндрійГомонай та Михайло Котубей.

Господарів, які полюбляють потайки культивувати заборонені рослини, на жаль, вистачає і на Мукачівщині. Щоправда і на цей раз, коли працівники міліції спитали для чого громадяни вирощують заборонені рослини, селяни відповіли - для випічки та декоративного облаштування обійстя.

Про заборону та навіть кримінальну відповідальність за посіви маку,господиня знала, проте розраховувала, що до неї не доберуться працівники міліції.

Всю наркоплантацію правоохоронці знищили. Вилучені 813 стебел снотворного маку направили на дослідження до Науково-дослідного експерно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатськійобласті, - повідомив начальник Мукачівського міського відділу полковникміліції Віталій Шимоняк.

Слідчий міськвідділу за ознаками част.2 ст.310 Кримінального кодексуУкраїни відкрив кримінальне провадження. 58-літній жінці доведетьсявідповідати за незаконне вирощування снотворного маку, за що передбаченавідповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Триваєдосудове розслідування.


Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp