Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що цьогоріч можна побачити на "Шипоті"?

6 липня 2014 р., 15:01

Міжгірщина скликає неформалів.

 

Хіпі-фестиваль «Шипіт» біля однойменного водоспаду в закарпатському Пилипці збирає неформалів з 1 по 7 липня.
Щорічно він проходить на поляні біля красивого і самого повноводного водоспаду Закарпаття висотою 15 метрів.

Напередодні свята Івана Купала сюди з’їжджаються тисячі хіпі, растаманів, нудистів і інших людей, охочих відпочити від умовностей і благ цивілізації. Вони розбивають величезне наметове містечко, палять багаття, купаються у водоспаді, слухають музику, спілкуються і веселяться.

Цей острівець свободи хіпі облюбували ще в 1993 році. Засновниками фестивалю є Чарлі і Шара, подружня пара хіпі з Ужгорода. Події на Шипоті стали темою книги «Трохи пітьми» Любка Дереша.

У програмі фестивалю «Шипіт»: конкурс краси «Міс Шипот», день дітей і грандіозне святкування Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня – з місцевим колоритом і традиціями.

Неписаними правилами, яких зобов’язані дотримуватися всі учасники фестивалю, є вимоги підтримки чистоти і дбайливого відношення до природи: рубати можна лише сухі дерева, сміття слід виносити, а вогонь розкладати подалі від стовбурів дерев.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp