Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Троє закарпатців чекають своєї черги на екстрадицію в Україну

8 липня 2014 р., 09:46

За незаконне переправлення нелегалів мешканців Виноградівщини, які наразі перебувають в Чехії, уже давно чекає місцева Служба безпеки. Їхній поплічник уже перебуває в Управлінні СБУ в Закарпатській області.

В Україну екстрадовано та доставлено до слідчого відділу Управління СБУ в Закарпатській області уродженця Чернівецької області – організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон, який тривалий час переховувався від слідства за кордоном. 

Доведено, що чернівчанин разом з трьома спільниками – мешканцями Виноградівщини у квітні-травні 2013 року незаконно переправили через українсько-угорський держкордон 15 нелегалів. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Усі етапи незаконної діяльності від перевезення нелегалів до їхнього супроводу до пункту призначення були чітко розподілені між зловмисниками. Троє спільників доставляли нелегалів у прикордонний район, а організатор, очікуючи нелегалів на угорській стороні, самотужки супроводжував мігрантів до пункту призначення.

У травні 2013 року на автодорозі Хуст-Виноградів співробітники СБУ затримали два автомобілі, якими двоє зловмисників перевозили чотирьох громадян Шрі-Ланки та одного сирійця. Оперативники встановили ще одного їхнього спільника та організатора каналу переправлення нелегалів.

Трьом учасникам злочинного угрупування було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, зловмисники після внесення призначеної судом застави, нелегально перетнули український державний кордон. Усі учасники незаконної діяльності, у тому числі й організатор, були оголошені Управлінням СБУ в Закарпатській області у міжнародний розшук.

У січні ц.р. було встановлено місце перебування організатора незаконного переправлення осіб - його затримала прикордонна поліція під час спроби перетнути румунсько-молдовський кордон. У червні ц.р. його було екстрадовано до України та повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України. За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі його спільники затримані у Чехії та чекають екстрадиції в Україну.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp