Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві експонувалася виставка картин етнічних німців України (Фото)

30 жовтня 2017 р., 12:05

Присвячена 500-річчю Реформації

З 24 по 27 жовтня у картинній галереї Мукачівського історичного музею діяла експрес-виставка творчих робіт учасників пленеру – митців арт-клубу «Палітра-спектр» та художників, які є етнічними німцями України. Експозиція присвячена 500-річчю Реформації та дням німців Причорномор'я і була представлена такими тематичними розділами, як - «Кірхи України», «Спадок менонітів», «Пусті очі історії».

{g}

Організатори експозиції відзначили, що автори усіх презентованих творів (а це близько 30 робіт), плідно працювали під час експедиції зі збереження спадщини та вивчення колишніх поселень німців північного Причорномор’я (Одеська і Миколаївська області). Цій експозиції також передувала величезна і глибока дослідницька робота, яка вилилась у тематичну виставку.

Під час відкриття експозиції президент асоціації німців України Ангеліна Шардт відзначила, що на виставці представлені роботи художників, які працюють над дослідженням спадщини німців Закарпаття: «Ми намагаємось зробити все, щоб задіяні митці об’єднались у велику родину і спілкувалися після завершення проекту, бо всі переслідують єдину мету – рухатися вперед. Через рік буде готова експозиція їхніх робіт, а мета майбутнього фестивалю – вивчення поселення Шенборнів, що привезли німців на Закарпаття у 1890 роках».

Художниця Галина Невінчана-Мартін, виступаючи на відкритті виставки, зауважила, що те, що вдалося зібрати особисто їй, це абсолютно невідома в Україні історія поселення Менонітів (Запорізька область): «Те, що зображено на цих картинах, існує і по сьогодні. Людей, які збудували ці споруди наприкінці 19 століття, вже немає в живих, а будинки все ще стоять і використовуються за своїм першочерговим призначенням. Хотілось показати не те, чого нема, а те що є».

На виставці представили свої роботи такі автори як Петро Алєксєєв, Ігор Каменгерг, Галина Невінчана-Мартін, Наталія Рибар, Гаррі Руфф, Тетяна Юшко та Віктор Семерньов.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp