Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виставка Івана Дідика й Іванки Войтович стартувала в Ужгороді

18 листопада 2017 р., 10:13

І уже чекає на глядачів

На Закарпатті є чимало прикладів, які спростовують твердження, що природа відпочиває на дітях геніїв. Серед таких – родина Дідиків, що дала Срібній Землі ціле гроно талановитих образотворців.

Нині в обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая свій доробок представили двоє з них: заслужений художник України, член НСХУ, викладач Закарпатської академії мистецтв Іван Дідик та член НСХУ Іванка Войтович. Спільну виставку батько і донька назвали "Synthesis". Як пояснили самі митці – йдеться про об'єднання різних речей в одне ціле, а саме – представлення в одному проекті двох авторських доробків, що різні за темами й техніками виконання, та все ж утворюють певну емоційну єдність.

Простежується вона не тільки в цій експозиції, а й у взаємній повазі та прихильності двох творчих особистостей. Так, Іванка Войтович поділилася, що часом просто вражена, наскільки витончено, навіть скрупульозно батько випрацьовує найменшу деталь у своїх роботах, вважає його надзвичайно талановитою, а поряд із тим – винятково доброю та порядною людиною. У свою чергу, Іван Дідик зізнається: "Моя мрія – щоби мої діти, як і мої студенти, мене переросли. Лише тоді я – хороший батько й учитель. І не можу не радіти з того, що мені це вже вдається: донька мене вже переганяє. Буває, десь бачу по одній її роботі – то тут, то там, але зараз, коли це все разом на виставці – в мене дуже позитивне враження: мені подобається ця незакомплексована, відверта, щира людина і, без сумніву, хороший художник".

{g}

Чимало додали на підтвердження цього та привітали митців із вернісажем директор музею Франциск Ерфан, мистецтвознавець Михайло Сирохман, народний художник України, академік НАМУ Володимир Микита, а також т.в.о. начальника управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка, котрий принагідно вручив Іванові Дідику й Іванці Войтович Почесну грамоту Закарпатської ОДА та Почесну грамоту управління культури відповідно.

Виставка живопису і графіки "Synthesis" триватиме до 3 грудня.
Управління культури Закарпатської ОДА. Фото Габріелли Руденко

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp