Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Посвідка на тимчасове проживання на підставі дозволу на роботу

28 червня 2018 р., 11:15

Багато іноземців що законно знаходяться в Україні бажають залишитись тут подовше.

Однак, віза дозволяє жити в Україні обмежений строк (зазвичай до 90 днів). Багато жителів країн з безвізовим режимом із Україною (наприклад Росія, Польща, Молдова та інші) думають що можуть спокійно, без будь-яких застережень перебувати в Україні без обмежень строку. Але, не так все просто. Максимально дозволений строк перебування в Україні 90 днів протягом останніх 180 днів.

Якщо особа планує найдовше залишитись в Україні то їй потрібно отримати посвідку на тимчасове проживання.

Наступним питанням яке потрібно розкрити - це наявність відповідної підстави для оформлення посвідки. Такою може бути робота в Україні. Однак, для початку потрібно знайти роботодавця який погодиться офіційно прийняти на роботу іноземця та виплачувати заробітню плату в розмірі десяти мінімальних заробітних плат.

В законодавстві існують винятки стосовно обов’язкового розміру зарплати, це стосується засновників господарських товариств в Україні, спеціалістів в сфері інформаційних технологій, випускників університетів що входять до сотні найкращих та працівників творчих професій.

Наступним питанням яке потрібно розкрити – це строк на який оформляється посвідка на підставі праці.

Все банально просто, строк дії посвідки залежить від терміну дії трудового договору але не більше ніж три роки. Залежно від строку встановлюється вартість адміністративного збору за видачу дозволу на застосування праці іноземців 2,4 та 6 розмірів прожиткового мінімуму.

Послідовність дій для отримання посвідки

Для отримання дозволу на роботу (ключового документа для отримання посвідки на тимчасове проживання) потрібно звернутися з пакетом документів до Обласного центру зайнятості. Строк видачі дозволу – 7 робочих днів. Після отримання дозволу, потрібно отримати візу Д, лише після цього можливе отримання посвідки на тимчасове проживання. Посвідка на тимчасове проживання у Львові оформляється Державною міграційною службою після подачі пакету документів (заява, страхівка, дозвіл на роботу та інші).




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp