Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські волейболісти здобули перемогу у Сваляві

15 жовтня 2019 р., 18:50

У краї ледь стартував новий навчальний рік, а у ДЮСШ області вже активно стартувала підготовка до обласних та всеукраїнських змагань з різних видів спорту.

До слова, Закарпатська обласна ДЮСШ (директор Степан Молнар), координує роботу спортивних шкіл області, відповідає за підготовку збірних команд школярів з різних видів спорту , котрі в результаті беруть участь в Чемпіонатах та першості України. 13 жовтня у Сваляві відбулися перші у цьому навчальному році змагання з волейболу серед юнаків та дівчат 2004 р.н. і молодших. 

Юнаки грали у 8 командах, поділених на 2 підгрупи ( 4 – в кожній). Групау «А» склали команди : ЗОДЮСШ-1, ДЮСШ Міжгір’я, ДЮСШ Воловець, ОТГ «Поляна», у підгрупі «Б»: ЗОДЮСШ-2, ДЮСШ Свалява, ДЮСШ Виноргадів та ДЮСШ Рахів. За результатами ігор в підгрупах визначили четвірку найкращих команд, які боролися за призові місця. За 3 місце змагалися юнаки ДЮСШ Міжгір’я та ОТГ Поляна, міжгіці перемогли з результатом 2:0 (тренер ветеран волейболу Василь Гриб). Цікавою і захоплючою з технічного боку була гра між командами ДЮСШ- та ДЮСШ-2. В результаті, серед юнаків, перемогла команда ЗОДЮСШ-1 з рахунком 2:0 (тренер – заслужений працівник фізичної культури та спорту Володимир Созанський) 2 місце посіла команда ЗОДЮСШ-2 (тренер - вчитель вищої категорії Володимир Грохольський). Що ж до команд дівчат – 1 місце зайняла Рахівська ДЮСШ, 2 – ЗОДЮСШ-1, а третьою стала команда Виноградівської ДЮСШ. 

Переможців та призерів змагань нагородили грамотами від Управління освіти та ЗОДЮСШ. За словами старшого тренера з волейболу ЗОДЮСШ Володимира Созанського, вже за місяць розпочнуться чемпіонати області та України «Дитяча ліга», де юнаки 2003-2004р.н. будуть захищати честь своїх шкіл та області загалом. Аналогічні змагання відбудуться і для молодших школярів ( 2006-2008р.н.) . Також Володимир Петрович зазначив, що не всі спортивні школи області беруть участь у змаганнях через недостатнє фінансування. Саме тому у цій волейбольній боротьбі не взяли участь талановиті учні Березнянської ДЮСШ, яку, на жаль, планують закрити. 

А ще, Володимир Созанський, як перший директор ЗОДЮСШ, згадує, що за часів незалежності у результаті роботи над розвитком волейболу районних школах команди з класичного та пляжного виду спорту ставали чемпіонами та призерами Всеукраїнських змагань. Також Майстрами спорту стали і учні ЗОДЮСШ Юрій Бокшан та Михайло Скукіс. А ще наа базі Свалявської ДЮСШ, (тренер Василь Скукіс), створили команду вищої ліги, а на Хустщині - команду першої ліги України (тренер Роман Бора) з вихованців спортивних шкіл області. 

Для подальшого розвитку волейболу у краї, за словами Володимира Созанського, необхідно продовжувати проведення Чемпіонату «Дитяча ліга» серед різних вікових груп юнаків та дівчат, а також – залучати до участі в Чемпіонаті України. участі збірні команди області. Адже, якщо із створенням ОТГ, ліквідують ДЮШС і звільнять тренерів з волейболу, а обласна і місцеві федерації не сприятимуть розвитку цього виду спорту, то ризикуємо повернутися у радянські часи, коли відповідною постановою ліквідували відділення волейболу у спортивних школах, через те, що останні не готували представників у збірну олімпійську команду країни. Також Володимир Созанський боїться занепаду волейболу і знищення всіх здобутків у цьому виді спорту, над досягненням яких працювали протягом багатьох років. Тренер вважає, що, аби цьогого не трапилося, у Федерація волейболу Закарпаття ( голова Володимир Фленько) повинні допомагати місцевим федераціям у розвитку дитячо-юнацького волейболу. 

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp