Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді виступить Закарпатський народний хор (ФОТО)

6 січня 2020 р., 10:00

Яскравим завершенням року для Заслуженого академічного Закарпатського народного хору став концерт «Під ангелами Різдва», що відбувся 27 грудня в Ужгородському римо-католицькому соборі Святого Георгія.

Той вечір поєднав у собі благодійну акцію і велику різдвяно-духовну програму з елементами інсталяції та світлового шоу. Весь простір під куполами був заповнений ніжними, майже невагомими «ангельськими» крильцями, що легко погойдувалися і завдяки спеціальному світловому устаткуванню постійно міняли забарвлення. Це мінливе сяйво, ці тремтливі янголята вгорі створювали неймовірну атмосферу. На їхньому тлі по-особливому проникливо і зворушливо звучали традиційні закарпатські колядки і різдвяні мелодії угорською, словацькою, румунською, німецькою мовами, відомий твір В.Жданкіна на слова Б.-І.Антонича «Різдво-коляда» («Народився Бог на санях») і сольні виступи народного артиста України Петра Матія, заслуженої артистки України Яни Садварій, Ольги Свиди, Володимира Гірника, Василини Голянич, Мирослави Копинець, Вікторії Тимко, Олександра Ференцика. Новорічними віншуваннями була сповнена п’єса «Різдвяна» Віктора Теличка. І справжнього духовного піднесення програмі додали твори Іштвана Мартона. Створювати це музичне свято артистам хору допомагали Ольга Чундак (орган) та брати-близнюки Емерих і Томас Поповичі (труба). Півтора години «Під ангелами Різдва» запам’яталися теплими емоціями і щирими оплесками. А головне – цей благодійний концерт допоміг зібрати кошти для важкохворої дитини з сім’ї військовослужбовців 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади.

Не менш насиченим для артистів буде і початок 2020-го року. Вже 10 січня Закарпатський народний хор візьме участь у Мукачівському фестивалі «Червене вино». 11-12 січня побуває у Кошицях на запрошення подружжя Левка й Олени Довговичів, де крім виступу на традиційному Новорічному балу русинів-українців Словаччини «Маланчин вечір» матиме і сольний концерт. 14 січня на колектив чекає «Колядованя Хустецької долини» у Нижньому Селищі.

А всіх ужгородців і гостей міста Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує 13 січня до Закарпатської обласної філармонії на свій великий святковий концерт, який так і називається – «На Старий Новий рік». Керівник колективу – Наталія Петій-Потапчук. У програмі – колядки і віншування, народні пісні і танці, яскраві сольні й ансамблеві номери. А родзинкою вечора стане виступ відомого фольклорного гурту «Курінець» із м.Краматорська Донецької області. Це буде поєднання кращих народних традицій різних регіонів України і ще одним свідченням того, що «схід і захід разом». Початок о 18.30. Приходьте, щоб разом повіншувати нашій країні і кожній родині щасливий новий рік!





Таїсія Грись, ЗАЗНХ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp