Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські студенти наблизилися до Європи (ФОТО)

9 листопада 2014 р., 10:23

Три дні вони пізнавали CERN.

Студенти гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання ДВНЗ «УжНУ» відвідали CERN.

   

Нещодавно відбулася науково-пізнавальна екскурсія студентів гуманітарно-природничого факультету УжНУ в CERN. Це міжнародний дослідницький центр європейської спільноти, найбільша у світі лабораторія фізики високих енергій, який розташований на захід від Женеви, а саме біля підніжжя гірського масиву Юра.

Екскурсія складалася з трьох етапів: спочатку студенти мали змогу послухати лекцію Марка Ціреллі про CERN, під час якої дізналися багато цікавого про шістдесятирічну роботу дослідницького центру/ Після лекції студенти разом із супроводжуючими представниками CERN-у мали змогу відвідати один із чотирьох основних експериментів на Великому адронному колайдері (LHC) – ATLAS. Фахівці міжнародного дослідницького центру детально пояснили фізичну програму експерименту, а також радо відповідали на питання студентів. Завершальним етапом науково-пізнавальної екскурсії було відвідання власне Великого адронного колайдера (LHC).

Тригодинна екскурсія справила неймовірні враження на учасників, які змогли на власному досвіді переконатися у масштабності сучасних досліджень у галузі фізики, що відкривають таємниці зародження універсуму.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp