Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На що готовий Чубірко заради закарпатців?

17 листопада 2014 р., 11:40

Очільник краю розказав та телебаченні, що політику треба будувати на компромісах

«Основне наше завдання – децентралізація влади в межах того законодавства, яке нині діє», - про такі першочергові кроки на посаді голови облради в ефірі програми «Про головне» телеканалу «Тиса-1» розповів Володимир Чубірко.

«Головний принцип – керівників мають обирати. Це європейська норма права. Для цього в країні і відбувся Майдан. Обраний керівник має мати відповідні ресурси для того, щоби виконувати зобов’язання перед громадою. Нині в області ми вже почали процес децентралізації. Обласна рада є власником майна освітніх та медичних закладів. Законом передбачено, що власник має надавати дозвіл на призначення керівника структури. Тобто ми вже можемо розпочати кроки з децентралізації. Також моє бачення – треба скорочувати держслужбовців і не на 30 відсотків, а більше. Можливо утримувати менше держслужбовців, але дати їм більшу заробітну плату. Лише так ми зможемо побудувати сильну державу, якою управлятимуть ефективні менеджери», - зазначив керівник ради.

Також голова облради наголосив, що не ділить депутатів за політичними вподобаннями і готовий до конструктивного діалогу заради закарпатської громади.

«Я завжди будував свою політику на компромісах. Наша область багатогранна. Основним питанням у компромісі є закарпатська громада. Якщо громада отримує користь від прийнятого рішення – має бути компроміс у тому чи іншому питанні. Основний тягар при прийнятті рішень несуть все ж таки депутати-мажоритарники, адже вони лобіюють інтереси громади, вони є рушійним механізмом роботи ради. Кожен депутат є моїм заступником. Він має право прийти порадитися, викласти своє бачення, свою думку із яких потім і складається рішення ради. Мої двері для колег завжди відкриті», - зазначив Володимир Чубірко.

Від того, що нині і обласна рада, і обласна адміністрація працюють як єдиний механізм –в першу чергу виграє область, - переконує керівник ради.

«У всіх районах, в які ми приїжджали на представлення голів РДА нам казали, що вперше бачили голів облради та ОДА разом. З самого початку роботи на посадах – ми робимо все спільно. Нині володію інформацію про те, як виконуються рішення сесії, як використовуються кошти на кожному об'єкті. Це дуже важливо, що депутати володіють всебічною інформацією. Для нас дуже важливо, щоби всі гілки разом працювали – сільські ради, адміністрації, районні ради, ОДА та облрада. Все це позитивно проектується на громади », - резюмував Володимир Чубірко.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp