Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Велятині лунали коломийки

5 грудня 2014 р., 08:21

Уже другий рік поспіль там чути народні пісні

Велятино, що на Хустщині, протягом останніх років стало справжнім мистецьким осередком з відродження народних традицій. У селі проводять і етнофестиваль косарів, і свято вишиванок, і День червоної калини, а вже другий рік поспіль – іще й конкурс коломийок. Учасниками цікавого вокального дійства стали учні та художні колективи Вишкова, Яблунівки і Велятина. 

Кілька десятків знавців народної пісні не тільки звітували талантами, але й намагалися переспівати одне одного. – Приємно бачити молодь, яка так мелодійно виконує коломийки, адже завдячуючи новій генерації носіїв нашої культури, фольклорні твори житимуть у серцях краян і ставатимуть дедалі популярнішими. Повноцінне та щасливе майбутнє може бути лише в тих, хто поважає традиції батьків і шанує коріння роду. 

А отже, юні патріоти зберігатимуть та примножуватимуть автентичне мистецтво рідного народу, – зазначила директор Велятинської ЗОШ Жанна Микитюк. 

Під час фестивалю учасники не тільки співали, але й грали на різних народних інструментах, танцювали та демонстрували відеосюжети, змонтовані зі старовинних світлин. Переможців на святі не було… До слова, у перспективі організатори планують суттєво розширити географію заходу, залучивши до конкурсу талановиту молодь і з інших населених пунктів. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp