Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Навіть укріплені двері й грати на вікнах не вбережуть житло від злодія (ФОТО)

31 березня 2015 р., 11:21

Про це повідав Мукачівського міжрайонного відділу Державної служби охорони Андрій Глинський.

Начальник Мукачівського міжрайонного відділу Державної служби охорони Андрій Глинський радить краянам користуватися послугамиміліцейської охорони. Надійність служби ДСО – майже сто відсотків.

- Пане Андрію, яка ситуація з квартирними крадіжками наЗакарпатті?

- На жаль, в області спостерігається зростання злочинності. Буду говорититільки про той вид злочинів, в якому компетентна ДСО, а саме квартирнікрадіжки, розбійні напади. Тільки за минулий рік цей показник зріс на 20відсотків порівняно з попереднім. 2015-й теж розпочався досить жваво дляпрацівників ДСО: велика кількість крадіжок, хуліганств та розбійних нападів. Давненько так не розпочинався рік…

Крадіжка дедалі частіше перетворюється в розбійний напад. Крадіїв вже нелякає присутність вдома господарів. Варто згадати хоча б випадок ус.Сторожниця Ужгородського району на початку березня, коли злочинцікатували батька, вимагаючи в нього гроші на очах у дитини. А нещодавноміліція затримала злочинців, які вчиняли розбійні напади в Хустськомурайоні. Приїжджі з Одеси, Молдови дізнавалися про потенційних жертв,продаючи дешевий товар, а вночі пробиралися в хату жертви й вимагалигроші.

Вплинула на показники і економічна прірва, адже жителі області виживають, як можуть. Немалу роль зіграла і міграція до регіону осіб з кримінальнимминулим.

- Як протидіє злочинності ДСО?

- Злочинці постійно вдосконалюються, підлаштовуючись під ті засоби, з допомогою яких правоохоронці з ними борються. Ми ж, як підрозділ МВС, маємо не лише йти в ногу з часом, але й бути на крок попереду. Системиохоронної сигналізації, до прикладу, вже зовсім не такі, якими вони булироків 10 тому. Керівництво служби постійно слідкує за технічниминовинками. Як результат, наряди наших груп затримання завжди вчасноприбувають на місця виклику чи спрацювання сигналізації. Відсотокнадійності нашої охорони складає 99,9 відсотків.

Наші наряди не сидять на місці, весь час проводять патрулювання в межахсвоїх місць дислокації. Ми проводимо з працівниками щоденні інструктажі. Міліціонери на об’єктах добре вивчають кожного клієнта, що заходитьвсередину. Нещодавно працівників навчали правилам поводження звибуховим пристроями. Можу впевнено сказати – ми готові до будь-якоїситуації.

- Як відбувається реагування на тривожні спрацювання?

- На об’єктах під охороною встановлюються сучасні засоби сигналізації, до прикладу - кнопки тривожного виклику міліції. Як тільки власник натискає її, сигнал надходить на пульт централізованого спостереження. Чергова пультупередає інформацію про об’єкт наряду, який і виїжджає на місце пригоди.Групи затримання, як правило, складаються з трьох озброєних співробітниківміліції. Прибувши, міліціонери з’ясовують причину спрацювання сигналізації,виявляють, переслідують і затримують злочинців.

- На що ви б хотіли звернути увагу жителів області?

- Хочу нагадати людям, що в області в громадських місцях розміщено більше сотні кнопок «Термінового виклику міліції». Встановлені вони взагальнодоступних місцях: в аптеках, магазинах, готелях. Скористатись неюможе кожен, хто потребує допомоги правоохоронців. Якщо людина стала жертвою чи свідком злочину, вона має право звернутися в заклад, на якому євивіска «Терміновий виклик міліції», й попросити адміністратора чи охоронцянатиснути «тривожну» кнопку. А вже за лічені хвилин група міліціонерівприбуде на місце події. Така система значно спрощує боротьбу зізлочинністю.

- Чи є у вас поради для закарпатців, як вберегти себе та свою родинувід непроханих гостей?

- Нерідко власники житла встановлюють сучасні двері, замки, решітки навікнах. Ще кілька років тому я б сказав, що це хороший метод захисту. Алеостаннім часом злодії стали досвідченішими та мають у своєму арсеналірізноманітні відмички. Серед «силових» способів проникнення лідируютьметоди віджиму пластикового вікна та пошкодження дверей, проникненняшляхом пошкодження серцевини замка. Тому сьогодні всі ці методи не рахуюнадійним захистом від «домушників». Та все ж не нехтуйте і ними, аджевідкривання дверей з багатьма замками займе більше часу.

Також краянам варто бути обачнішими – навіть на п’ять хвилин не залишатинезамкненою квартиру. Не розголошуйте інформацію про свій розпорядокдня – в який час вас немає вдома, коли їдете у відпустку і т.д.

І головне. Якщо ви націлені серйозно захистити своє майно, то допоможе вам у цьому Державна служба охорони. Наші працівники цілодобово готовіприйти вам на допомогу.

Для довідки:
Щоб отримати консультації про послуги ДСО, можна зателефонуватиза тел. 0-800-502-220 або 0-800-211-000. Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

Також можна звернутись в управління Державної служби охорони при УМВСУкраїни в Закарпатській області.Наша адреса: м.Ужгород, вул.ФеренцаРакоці, 13 А.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp