Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гриценко закликає владу негайно прийняти рішення про оборону України

1 березня 2014 р., 17:13

Народний депутат Анатолій Гриценко вважає, що українська влада повинна негайно прийняти рішення щодо оборони України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Уже всім ясно, що відбувається в Криму, з дальшим поширенням на Південь і Схід країни. Це акт агресії Кремля проти України», - зазначив він.

«Зрозуміла на першому етапі позиція керівництва держави і силових структур - стояти спокійно, холоднокровно, не давати втягнути себе в провокації та зіткнення із озброєними росіянами, з розрахунком на дипломатичні зусилля зарубіжних партнерів і міжнародних організацій - себе вже вичерпала», - вважає Гриценко.

«Кремль не зупиняється, навпаки масштаби конфлікту розширюються географічно. Росія не визнає і не збирається визнавати чинне керівництво нашої держави, на дзвінки українських міністрів у Москві не відповідають...

Українських солдат і офіцерів, насамперед Збройних Сил і Прикордонних військ, принижують - блокуванням військових частин, аеродромів, морських баз, вимогами складати зброю, здаватися, переходити на сторону російської армії...», - пише він.

Гриценко також зазначив, що йому телефонують військові зі Сходу і Півдня України і запитують, що їм робити.

«Дальше відтягування часу із сподіваннями на поміркованість Кремля у такій ситуації загрожує повною деморалізацією нашої армії й усіх силових структур держави, причому не лише в неспокійних регіонах - по всій країні. А ще - загрожує відчайдушними й непідготовленими актами продії агресії з боку патріотів країни, проти озброєних до зубів диверсантів, із прогнозованими наслідками...», - зазначив Гриценко.

На його думку, наразі є лише два варіанти виходу: здаватися або захищатися.

«Вимагаю від Президента і Уряду негайно визначитися і прийняти рішення - щодо захисту України від зовнішньої агресії! Оборона країни не означає, що будуть задіяні виключно військові (силові) засоби. Навпаки - дипломатичні важелі мають бути задіяні ще більш активно. Але я переконаний: зарубіжні партнери та міжнародні організації почнуть діяти ефективно лише тоді, коли вони побачать, що Україна сама готова себе захищати і справді захищає, у цих вкрай складних і нерівних умовах», - зауважив він.

Як повідомлялось, менше години тому Володимир Путін вніс звернення до Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації про  введення військ в Україну.

Раніше голова Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що не виключає можливості введення обмеженого контингенту російських сил до Криму для забезпечення безпеки Чорноморського флоту РФ там громадян Росії, які там мешкають.

Раніше Рада Держдуми РФ  закликала Владіміра Путіна захистити мешканців Криму від "свавілля і насильства".

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що дії РФ  розцінюють як пряму агресію по відношенню до суверенітету України

Нагадаємо, за останні дні  з Росії до Криму перекинуто  більше 6 тисяч бійців військ спеціального призначення. Підрозділи розосереджені в різних районах Криму і Севастополя.

Тиждень.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp