Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студент-біолог виборов ІІ місце на Всеукраїнській олімпіаді в Житомирі

3 травня 2015 р., 18:16

Олімпіада відбулася в університеті Франка

На базі Житомирського державного університету ім. Івана Франка відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з біології. Заявки для участі в ній подали 64 студенти з 33 вищих навчальних закладів України. Честь представляти біологічний факультет УжНУ на олімпіаді випала п’ятикурснику Золтану Баркасі та другокурсниці Марії Добрі.

Перший тур олімпіади (теоретичний) базувався на вирішенні тестових завдань із низки біологічних дисциплін: ботаніки, зоології, генетики, біогеографії, молекулярної біології, біохімії, фізіології рослин, фізіології людини і тварин, цитології, гістології тощо.

Другий тур (практичний) складався з чотирьох лабораторних робіт (з фізіології та анатомії людини (неврологія), з цитології (аналіз мікроскопічних знімків клітинних і тканинних структур), з фізіології рослин (визначення інтенсивності транспірації; аналіз різних механізмів рухів продихів) та з ботаніки (визначення різних типів плодів)), а також комп’ютерного тестування з 60 завдань із різних галузей біології.

За результатами всіх турів студент УжНУ Золтан Баркасі розділив друге місце з Маргаритою Дємідовою (Житомирський держуніверситет). Перше ж місце посів студент Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Ігор Архипов.

У вільний від конкурсної програми час учасники олімпіади мали можливість відвідати виставу в Житомирському обласному драматичному театрі та взяти участь в екскурсіях до музею історії ЖДУ та етнографічного музею.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp