Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нардеп від "Самопомочі" в Ужгороді розповів про податкові реформи

17 жовтня 2015 р., 10:02

Під час прес-конференції 16 жовтня.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція народного депутата України від фракції "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Олега Лаврика.

Олег Лаврик розповів про принципи нової податкової реформи за пропозиціями "Об'єднання "САМОПОМІЧ". «Мені дуже приємно бувати на Закарпатті, не тільки через смачний торт «Ужгроод», а і тому, що у вас приємні відкриті до спілкування люди, - каже нардеп. - Мета мого візиту обговорити те, якою наша країна буде завтра і післязавтра. Якщо не здійснювати реформ, не розвивати країну, то ніякі вибори не допоможуть зробити життя країни і людей кращим».

Політик також додав: «Наша політична сила прагне бути генераторами ідей, самим продукувати реформи, висловлювати власне бачення розвитку країни і міст зокрема. Ми були ініціатором нововведення про зменшення єдиного соціального внеску. І зараз пропонуємо Міністерству фінансів своє бачення податкової системи на найближчі три роки. Ми повинні розуміти, що поки держава не залучить власного внутрішнього інвестора, використовуючи лише міжнародні кредити, ми ніколи не зможемо вийти на новий етап розвитку, проїдаючи кредитні транші. Важливо, щоб до інвестування в економіку залучилися малий і середній бізнес та щоб економіка була саморегулюючою».

Так, «Самопоміч» зокрема пропонує зміну системи оподаткування доходів, відійти від єдиного соціального податку і об’єднати його з ПДФ та розбити його на 3 етапи, вже з 2016 року встановити його розмір у сумі 29 % і 25 % з 2017 року.

Одним з основних моментів пропонованої реформи є виведення економіки з тіні.

У країні наразі тривають дебати між представниками «Самопомочі» і Мінфіну з метою вийти на єдину зважену модель. «Ми можемо сперечатися про розмір податкової ставки, але найголовнішим є єдине: загальний рівень податкового навантаження повинен бути суттєво нижчим. Треба говорити не про боротьбу з неплатниками шляхом підвищення жорстокості покарань, а створювати нормальне середовище для підприємництва», - каже О. Лаврик.

Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp