Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Один з перших випускників УжНУ заспівав рідній Альма-матер «Многая літ»

17 жовтня 2015 р., 20:01

За 70 років зі стін Ужгородського університету вийшло більше півсотні поколінь випускників, які працюють по всій області, країні та за кордоном.

У короткометражному фільмі під час святкування 70-ї річниці вишу було згадано тих науковців, фахівців своєї справи, які стали гордістю України. На урочистості були також запрошені одні з перших випускників вишу – лікар-хірург Микола Миколайович Крилов та професор Степан Степанович Поляк.

 

Микола Миколайович Крилов – один із перших випускників медичного факультету 1952 року. Український лікар-хірург 16 років працював головним лікарем Мукачівської центральної районної лікарні (1970-1986). Нині вісімдесятидев’ятилітній випускник згадував, як вони першими прийшли на підготовче відділення університету 18 жовтня 1945 року, а в лютому наступного року розпочали навчання. Микола Миколайович з радістю поділився, що нарешті дочекався, аби рідну Альма-матер очолив медик.

Пригадував студентські та викладацькі роки й один з перших випускників фізико-математичного факультету, професор, декан математичного факультету Ужгородського державного університету (1979-1984 рр.), потім декан факультету інформатики Закарпатського державного університету (2000-2003 рр.) Степан Степанович Поляк. Поважний професора розповів, як відпочивалося тоді студентам, як вони активно брали участь у створенні та виступах дуже потужної на той час збірної команди з волейболу.

Перші випускники Ужгородського університету щиро зичили нинішнім його студентам та професорсько-викладацькому складу всього лише доброго, а Микола Миколайович Крилов заспівав усім присутнім, рідному вишеві та всім його працівникам і студентам «Многая літа». Зал підхопив...

Іванка Когутич Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp