Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Влада зірвала вибори в Маріуполі - Опоблок

25 жовтня 2015 р., 11:03

У партії стверджують, що влада і не збиралися проводити голосування в місті через відсутність підтримки серед місцевих жителів.

Робота міськвиборчкому Маріуполя була заблокована представниками провладної меншості, яка не користується підтримкою маріупольців, заявляє Донецька обласна організація партії "Опозиційний блок".

"Розуміючи, що програють вибори, партії влади дали вказівку своїм представникам у ТВК Маріуполя зробити все, щоб вибори в півмільйонному місті не відбулися", - йдеться в заяві.

За даними Опоблоку, для скасування виборів був знайдений формальний привід. Підставою для відмови приймати бюлетені стали 22 технічних бланки для голосування, що не були знищені раніше.

"Роз'яснення директора друкарні і підтвердження слідчої групи про те, що бюлетені були технічними і друкувалися з самого початку як тестовий варіант, на членів комісії від провладної більшості не подіяли", - стверджують в Опоблоці.

У партії впевнені, що влада свідомо йшла на зрив виборів.

"Шукали будь-які приводи і причини, щоб міська територіальна виборча комісія не запрацювала. Таким чином, влада в особі коаліції «статистичної похибки» рятувалася від ганьби після оголошення результатів виборів", - підкреслили в Опоблоці.

У партії вважають, що влада і не збиралися проводити вибори в Маріуполі.

"Зрив виборів в Маріуполі - це не тільки позбавлення права голосу жителів десятого за величиною міста України. Це удар по іміджу України як демократичної та правової держави, це загроза мирному процесу в Донбасі і привід для зриву Мінських домовленостей. Якщо влада не може провести вибори на підконтрольній Україні території, як вона збирається проводити вибори в непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей?" – узагальнили в "Опозиційному блоці".

Нагадаємо, що виборчі дільниці на виборах 25 жовтня в Маріуполі так і не відкрилися.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp