Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські активісти підсумували виборчий проект (ФОТО)

16 листопада 2015 р., 08:23

Це стало відомо під час засідання

В Ужгородському прес-клубі громадська організація "Молодіжний ініціативний центр "За професійну діяльність" розповіла про результати проекту "Відкриті та чесні вибори", який реалізовувався за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

 

Керівник проекту Галина Пшеницька підвела підсумки зробленої роботи за три місяці проекту. А керівник організації та тренер по проекту Анастасія Бачинська повідомилапро результативність тренінгів, які проводились в рамках проекту.

«Ми проводили декілька заходів, метою яких було підвищити явку виборців. Зокрема, це тренінги для студентів, в яких ми розказували про необхідність голосування. Організовували також тренінги для журналістів. Роздавали брошури, в яких відзначали найосновніші моменти виборчого права. І не тільки українською мовою, але й мовою національних меншин: угорською та румунською мовами. Проект був розрахований на три місяці», - розповіла Галина Пшеницька.

Анастасія Бачинська зауважила, що тренінги для студентів відбувалися у навчальних закладах в Ужгороді, Сваляві, Виноградові. «Ми провели понад 13 тренінгів для молоді, яка вперше голосує. Слухачі по-різному цікавилися питаннями виборчого законодавства. Молодь не була обізнана, з якими документами підтверджуються право головувати»,- додала Анастасія Бачинська. За її словами, керівництво не всіх вишів області дозволило провести тренінги для студентів, пояснюючи, що молодь вже брала участь у подібних заходах. Хоча, за даними організації, подібних тренінгів в області не проводила жодна організація.

Вікторія Слюсаренко, менеджер проекту, також розповіла, що організація проводила ряд заходів, під час яких кандидати змогли детально представити свої програми та відповісти на запитання громадськості і ЗМІ. «Була внесена у виборчий процес певна прозорість. Хотілося б зазначити, що у виборчих програмах кандидатів і партій не було конкретики, були загальні фрази. А кожен виборець навпаки хотів би побачити конкретику і проконтролювати владу у майбутньому», - каже Вікторія Слюсаренко.


Проект був ефективним, вважають у МІЦ «За професійну діяльність», а також посприяв поряд з іншими чинниками підвищенню явки виборців на Закарпатті. За 2010-2012 рік на Закарпатті фіксувалася найнижча явка по Україні, у 2014 наближалась до середньої, у 2015 перетнула середню явку по Україні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp