Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тіводар Чонтварі повернувся в місто своєї молодості (Відео)

10 березня 2016 р., 18:17

Важко було знайти образ для втілення

Сьогодні в Ужгороді представили чергову міні-скульптуру. Тіводар КОСТКА ЧОНТВАРІ угорець, у 1865 році його сім’я переїхала до села Середнє, Закарпатської області. Навчався в Ужгороді, в комерційному училищі. Працював разом з батьком аптекарем. Вже у зрілому віці почав малювати. За життя не був відомим. Вже після смерті його визнали як геніального художника.

За словами Михайла Колодка, автора міні-скульптурок, важко було знайти образ для втілення. Проте є відомості, що він добре катався на ковзанах, і сам художник згадував про катання в Ужгороді. Тіводар Костка Чонтварі був замкнутим, мало спілкувався та вважав себе генієм. Проте на думку туризмознавця Федора Шандора його постать варта того, аби прикрасити саме Ужгород, оскільки Чонтварі не лише видатний художник, а й свого часу прославив Закарпаття, - повідомляє Ужінформ.

Міні-скульптуру встановили за підтримки Генерального консульства Угорщини та міської влади. Йожеф БУГАЙЛО, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді радий, що Чонтварі з’явився в такому цікавому образі, і повернувся у місто своєї молодості.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp