Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатські орієнтувальники за перемогу боролися (ФОТО, ВІДЕО)

29 квітня 2016 р., 20:32

Успіх приходить до тих, хто не здається.

Вперше за останні роки збірна Закарпаття виборола нагороди на чемпіонаті країни, що проводився Міністерством молоді і спорту України. Змагання проходили на території Лубенського району Полтавської області. Участь у них взяли 425 спортсменів з більшості регіонів України. Закарпаття представляли вихованці обласного центру туризму і спорту учнівської молоді (директор Володимир Чепа), що займаються при Мукачівському клубі «Товариш» (тренери Ніна Расчупкіна та Олександр Цепурдей), СК «Кам’яниця» Ужгородського району (тренер Сергій Готра) та КСО «Максимум» з Ужгороду (тренер Георгій Фечо).

Найбільшого успіху наші краяни досягли в естафетах: чемпіонками країни серед дівчат стали мукачівки Алла Басараб (ЗОШ №11), Валерія Смочко (ЗОШ №2) та Катерина Цепурдей (гімназія). В іншій віковій категорії трійко закарпаток (Ніна Цепурдей з Мукачева, ужгородка Вероніка Гуснай і Христина Бобер з Кам’яниці) фінішували на п’ятому місці.

{g}

В особистій першості Катерина Цепурдей до естафетного «золота» додала ще дві бронзові медалі за відмінні результати на короткій дистанції та у спринті. Також дві медалі, але срібні, виборола у своїй кваліфікаційній групі Ніна Расчупкіна.

Ще декілька наших спортсменів зуміли в окремих номерах програми увійти до десяток найсильніших: це Валентин-Крістіан Вішкольц (четверте місце), Денис Кононов (п’яте), Владислав Цепурдей (шосте місце, всі троє виступали у наймолодшій категорії), Андрій Василина (сьомий серед 16-річних), Георгій Фечо (восьмий серед чоловіків). Та на більшості дистанцій результати закарпатців, поки що, були далекими від бажаних – наприкінці третього-п’ятого десятків.

У загальному заліку збірна Закарпаття серед 28 команд посіла 11 місце.

Тепер спортсмени готуються до командного чемпіонату України, який відбудеться 5-10 травня 2016 року в Рахові. Сподіваємося, в рідних горах закарпатці виступлять більш переконливо.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp