Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ: ООН повинна активніше допомагати Україні

9 липня 2017 р., 22:11

Порошенко підтримує ідею реформування ООН.

Організація об'єднаних націй повинна брати активнішу участь у вирішенні актуальних питань України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з генсеком ООН Антоніо Гутеррішем в Києві в неділю, 9 липня.

"Хочу висловити впевненість, що наша зустріч стане відправною точкою для того, щоб знайти більш активну модель участі ООН у вирішенні тих складних викликів, які сьогодні стали перед Україною", - сказав Порошенко.Президент також зазначив, що нездатність ООН адекватно реагувати на нові виклики і загрози останніх років викликала критику з різних сторін.За його словами, Україна підтримує ідею реформування ООН з акцентом на механізмах запобігання конфліктам і "зацікавлена ​​в тому, щоб авторитет генсекретаря й ООН ріс"."Світ потребує сильної та дієвої Організації об'єднаних націй, тому вона потребує реформування відповідно до актуальних загроз... Перед секретаріатом ООН і державами-членами виникла непросте завдання - відновлення авторитету, відновлення дієвості, довіри і поваги до організації. Прийшов час, на мою думку, для рішучих й іноді болючих перетворень", - зазначив Порошенко.Своєю чергою, Гуттеріш заявив, що ООН готова посилити співпрацю з українським урядом та надати йому допомогу в питанні реформ. За словами генсека, в ООН зацікавлені в розбудові української держави."Ми не будемо говорити Україні, які реформи робити, але ми маємо великий інтерес до пропонованих рішень і зобов'язань. Ми абсолютно готові підтримати український уряд в тих реформах, які націлені на розвиток благополуччя українського народу", - додав Гутерріш.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp