Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Верховна рада залишила Яценюка на посаді

31 липня 2014 р., 15:34

"За" відставку Яценюка із посади прем'єра проголосувал лише 16 народних обранців. Із них 2 члени фракції Партії Регіонів та 14 позафракційних.

Верховна Рада не підтримала заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку.

Після голосування слово взяв Арсеній Яценюк. Він подякував депутатам за роботу.

"Сьогодні у світовій економіці є дві новини. Перша новина – те, що Аргентина оголосила дефолт. Друга новина – що Україна не оголосила дефолт і ніколи його не оголосить. Спасибі за роботу і до наступних зустрічей у Верховній Раді", - заявив Яценюк.

Лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу згодом визнав, що голосуванням за зміни до бюджету-2014 й Податкового кодексу було знято питання відставки уряду Яценюка.

"Лише 16 народних депутатів проголосували за відставку уряду Яценюка. Це означає, що уряд пройшов вотум довір’я", - сказав він.

Таким чином, за словами Соболєва, від сьогодні "відновлено чітку роботу, яка стосується функціонування ключових параметрів бюджету".

"І я переконаний, що ті рішення, які не могли ухвалити на попередньому тижні окремі фракції парламенту, – "Батьківщина", на щастя, серед них не була, ми голосували за рішення, які пропонував уряд, – тепер дають можливість далі країні чітко виходити із тієї військової, політичної, економічної кризи, враховуючи це голосування", - заявив Соболєв.

Серед тих, хто голосував за відставку Яценюка - народний депутат Анатолій Гриценко, Адам Мартинюк та інші.

Кількома годинами раніше на своїй сторінці в Facebook Гриценко написав, що в доопрацьованих проектах уряду бачить "ручні-корупційні схеми" та "зговір Уряду з олігархами".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp