Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Незвідану красу показали на головній площі Тячева (ФОТО)

24 серпня 2014 р., 10:53

Майже 5 сотень вишитих рушників, які ховали в домівках умілих господинь, показали світу.

Фестиваль, під назвою «Рушник вишиваний – на щастя, на долю…» пройшов на центральній площі у Тячеві. Працівники закладів культури району зібрали близько 500 найкращих рушників, що зберігаються у господинь населених пунктів району та представили їх для огляду всіх мешканців Тячівщини.

Оглянули виставку та цікавились особливостями вишивки і представники місцевої влади, зокрема голова державної адміністрації Петро Голубка та перший заступник голови Василь Дем’янчук, який виголосив перед присутніми патріотичну промову.



- Сьогодні ми наочно бачимо, що наша держава відроджується. І це головне. Відроджується її культура, традиції і свідомість людей. Ми бачимо, як основними кольорами у всій державі, а зокрема і на Тячівщині, стали національні синь-жовті кольори.

Василь Юрійович зауважив, що таке свято відбулось вперше на Тячівщині та висловив сподівання, що традиція продовжиться в майбутньому. Адже завдяки таким заходам ми можемо побачити труд і майстерність народних умільців, самобутню культуру нашого народу.

- В цей важкий час, коли загарбники відшматували частину території нашої держави, а на сході точаться воєнні дії, я хотів би привітати всіх зі святами. Давайте зробимо все, щоб наша держава була незалежною, процвітаючою чудовою державної, головне щоб у країні завжди панував мир і спокій!, - наголосив Василь Дем’янчук.

{g}

Крім того, в рамках урочистої програми свята з чудовими українськими піснями виступили Марія Гарагаль, Беата Савчук, Марічка Фіцай, Вікторія Шута та Вікторія Голубка. Патріотичний вірш «Мій прапорець» продекламувала школярка Рішко Наталочка. А працівники Тячівської районної бібліотеки та бібліотеки для дітей підготували виставку друкованої літератури «Україна: шлях до незалежності»

Тячівці та гості міста охоче зупинялись біля виставки, що повнилась розмаїттям національних оберегів, милувались українськими піснями та фотографувались на пам'ять.





Прес-служба Тячівської райдержадміністарції

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp