Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Під час «УжГрінФесту» точилася дискусія (ФОТО)

10 серпня 2020 р., 08:30

Дискусія з управлінцями Ужгородської міської ради «Спілкуємось та діємо» у рамках «УжГрінФесту» відбулася сьогодні в парку «Підзамковому».

Обговорювали, зокрема, покращення екологічної ситуації та активного молодіжного відпочинку в Ужгороді. Порушували і теми зелених насаджень, твердих побутових відходів, стихійних сміттєзвалищ, сортування сміття, розвитку велоінфраструктури тощо.

Учасники передали Ужгородському міському голові Богдану Андріїву екоманіфест, підготовлений на основі попередніх молодіжних спостережень і дискусій. Богдан Євстафійович подякував учасникам за слушні пропозиції, у формі запитань-відповідей поспілкувався з молоддю, побажав фестивалю успішного продовження і в наступні роки, продуктивної реалізації екоініціатив.

Також у дискусії взяли участь посадовці міськради: начальниця відділу благоустрою департаменту міського господарства Оксана Пайда, заступник начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, заступниця начальниці управління освіти Марина Пуківська, заступниця начальниці управління у справах культури, молоді та спорту Мар’яна Чегіль.

Оксана Пайда розповіла, як озеленюють місто, регулярно висаджують дерева і квіти, доглядають за рослинами. Крім того, зазначила, що в місті є близько 70 смітників, які призначені для відсортованих відходів. 5 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) зробили свої окремі майданчики, де встановлюють контейнери для селективного збору сміття. А вже окремі ивди відходів – скло, картон і папір, метал, пластик приймають у місці збору позаду «Білочки».

Марина Пуківська повідомила, що Нова українська школа серед пріоритетів визначає, зокрема, екологічну тематику, закликала молодь поширювати екоідеї не лише серед однолітків, а й серед батьків, родичів, знайомих.

Василь Цап розповів про ще один важливий для збереження довкілля напрям – велосипедний. Зокрема, згадав грантовий проєкт, відповідно до якого в Ужгороді мають облаштувати велопарковки, розробити мобільний застосунок «Велосипедний Ужгород» для інформування про велосипедні парковки, веломагазини, дружні велосипедні кафе, місцеві визначні пам'ятки для відвідування під час велоподорожей тощо. Додав, що попередньо планують створення 10 станцій велопрокату в Ужгороді, у соцмережі вже провели громадське опитування і визначили 10 локацій для їхнього розміщення.

Наприкінці заходу гостей частували смаколиками місцевих виробників, при цьому використовували екопосуд, розігрували між учасниками «УжГрінФесту» й різноманітні екопризи.

Нагадуємо, молодіжний фестиваль відбувся за підтримки програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні, ГО «Молодіжна Платформа», управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради.


Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp