Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розшукують зв’язки з Афоном

19 жовтня 2014 р., 17:54

Для цього в обласному центрі відкрили відділення Міжнародного інституту афонського спадщини.

Закарпатське відділення Міжнародного інституту афонського спадщини в Україні (МІАН) відкрилося в Ужгороді, - повідомляє кореспондент порталу «Русский Афон».

Рішенням правління організації керівником Закарпатського відділення обрано історик Данилець Юрій Васильович. Він також є доцентом кафедри історії Ужгородського національного університету (УжНУ), директором Богословсько-історичного науково-дослідного центру ім. архімандрита Василія (Проніна) при Мукачівської єпархії УПЦ, має наукові ступені кандидата історичних наук і доктора філософії, автор книг і численних публікацій з історії Православної Церкви і подвижників благочестя Закарпаття.

У найближчі плани Закарпатського відділення МІАН входить збір інформації, документів, спогадів та видання на їх основі книги про закарпатців, що трудилися на Святій Горі Афон, їх вплив на відродження православ'я на Закарпатті (ел-адресу Закарпатського відділення: jurijdanilec@rambler.ru).

Науково-громадська організація «Міжнародний інститут афонського спадщини в Україні» створена в 2013 році. Її мета - сприяти відродженню афонського спадщини, відновленню пам'яті про духовно-культурних та історичних зв'язках з Афоном. На даний момент представники організації ведуть пошуки в архівах документів, що збереглися, що проливають світло на історичні зв'язки з Афоном. Планується серія міжнародних конференцій, присвячених 1000-річчю духовно-культурних зв'язків Київської Русі і Афона, інші заходи. Одна з таких конференцій відбудеться 28-29 листопада цього року в Чернігові.

Міжнародний інститут афонського спадщини відкритий до співпраці з колегами з різних країн в рамках проектів з вивчення і відродження історії і духовних традицій Святої Гори Афон. Ел-адреса організації: institut@afonit.info


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp