Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кайло не покаявся і не написав заяви про звільнення. Утім, прокурора все ж відсторонять від роботи на час перевірки

20 березня 2014 р., 22:24

Сьогодні на площу Народну біля Закарпатської ОДА активісти Правого сектору Закарпаття привели на розмову з громадянами новопризначеного першого заступника обласного прокурора – Івана Кайла.

Люди звинувачували посадовця у зловживаннях службовим становищем на колишній посаді Хустського міжрайонного прокурора. Громадськість вимагала аби Іван Кайло добровільно подав у відставку, дехто висловлювався за так звану «скотч-терапію» із прив’язуванням до стовпа ганьби. Однак, «розбірки» відбулися без насилля з боку активістів. Вони запропонували заступнику обласного прокурора написати заяву на звільнення, той не погодився. Спершу писав заяву на відпустку, потім на лікарняний, але нічого не дописав. В результаті зійшлися на тому, що Іван Кайло написав рапорт на ім’я прокурора Закарпатської Області Олега Сидорчука із проханням свого відсторонення від виконання службових обов’язків на час службового розслідування. 

«Ми потім з цим рапортом пішли до обласного прокурора. Рапорт зареєстрували. Там є вхідний номер, все як має бути і цей рапорт буде пересланий до генпрокуратури», - розповів «Часу Закарпаття» активіст закарпатського Євромайдану Юрій Світлик. 

В обласній прокуратурі нам пояснили, що клопотатимуть перед генеральною прокуратурою про проведення належної перевірки. І вже генпрокуратура має вирішити звільняти прокурора чи ні. Утім, на час розслідування Івана Кайла таки відсторонять від роботи: «У зв’язку з тим, що громадяни дали обласному прокурору заяви у яких ідеться про імовірне вчинення Кайлом протиправних дій, прокурор області передасть усі ті заяви до управління внутрішньої безпеки генеральної прокуратури. Генеральною прокуратурою буде проведено відповідну перевірку суто по прокурору Івану Кайлу. На час перевірки його буде відсторонено від виконання обов’язків», - повідомили «Часу Закарпаття» у прес-службі Закарпатської прокуратури.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp