Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Європарламент схвалив безвізовий режим для Молдови. На черзі - рішення Ради ЄС

27 лютого 2014 р., 23:30

Європейські парламентарі схвалили безвізовий в'їзд до країн Шенгенської зони для громадян Молдови.

Відповідні поправки в європейське законодавство ухвалили більшістю голосів депутати Європарламенту на сьогоднішній сесії у страсбурзі, передає  ИТАР-ТАСС.

"Пропозиція парламентської  комісії зняти візові зобов'язання з громадян Молдови ґрунтується на значному прогресі, якого досягла влада країни в останні три з половиною роки під час діалогу щодо лібералізації візового режиму", - йдеться у доповіді, підготовленій депутатом від Словенії Танею Файон.

Таким чином, Молдова, яка парафувала в листопаді минулого року угоду про асоціацію з ЄС, стала першою з держав - учасниць програми "Східне партнерство", для якої було встановлено безвізовий порядок в'їзду.

Це рішення Європейського парламенту вимагає схвалення Ради ЄС, хоча неформальну згоду всіх країн - членів співтовариства вже отримано.

Нові правила торкнуться громадян Молдови, що мають паспорти з біометричними даними. Протягом півроку вони зможуть перебувати на території Шенгенської зони без візи 90 днів.

Скасування віз скоротить час очікування в консульствах і витрати на поїздки до Шенгенської зони, сприятиме розвитку економічних, культурних, наукових зв'язків, поглибленню контактів між людьми, підкреслює автор доповіді.

За словами прем'єр-міністра Молдови Юрія Лянке, таке рішення Європарламенту є "прикладом безпрецедентної підтримки республіки на шляху до європейської інтеграції".

"Скасування візового режиму, яке, сподіваюся, вступить в силу в найкоротші терміни, дозволить нам перейти на новий рівень взаємодії", - підкреслив Лянке.

На його думку, умови для безвізового режиму до країн Шенгенської зони для громадян Молдови будуть створені вже в червні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp