Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна вводить за межами зони АТО прикордонний режим

9 лютого 2015 р., 13:50

Будуть створені контрольовані прикордонні райони

Уряд України з 10 лютого вводить прикордонний режим для прифронтової зони і прилеглих до Криму районів. 

Про це інформує Інтерфакс-Україна. 

"Кабінет міністрів України вводить із 10 лютого на час проведення антитерористичної операції прикордонний режим для низки районів і населених пунктів Донецької, Луганської та Харківської областей, а також двох районів Херсонської області, що межують з Кримом. Це визначено постановою уряду №38 від 30 січня "Деякі питання підвищення рівня національної безпеки України"", - йдеться у повідомленні. 

Згідно з документом, такий режим вводиться з метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів і виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України.

Прикордонний режим буде введений з 10 лютого на території 

міст Донецьк, Авдіївка, Артемівськ, Вугледар, Горлівка, Дзержинськ, Дебальцеве, Докучаєвськ, Селидове (Донецька обл.); 

Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар'їнського, Ясинуватського районів Донецької області. 

Він також поширюється на території Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов'яносербського, Старобільського районів Луганської області; 

Богодухівського району Харківської області; 

а також Новотроїцького та Чаплинського районів Херсонської області. 

Дія прикордонного режиму обумовлена ч. 3 ст. 22 закону України "Про державний кордон України", згідно з якою контрольовані прикордонні райони встановлюються, як правило, в межах території району, міста, селища, сільради, прилеглої до державного кордону України або до узбережжя моря, що охороняється органами Державної прикордонної служби України. У контрольований прикордонний район включаються також територіальне море України, внутрішні води України і частина вод прикордонних річок, озер та інших водойм України і розташовані в цих водах острови. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp