Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ендре Саліпскі про безвізовий режим: «Наші країни, Євросоюз готовий до цього»

26 лютого 2014 р., 17:58

Як розповів у коментарі «Часу Закарпаття» консули Угорської Республіки в Ужгороді Ендре Саліпскі, Угорщина планує скасувати візи для українців.

За словами консула, у Будапешті відбулося засідання міністрів МЗС країн Вишеградської четвірки (Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини), де прийняли відповідну заяву про ситуацію в Україні. Зокрема Угорщина пропонує запровадити безвізовий режим для наших громадян, а ще надати гуманітарну допомогу та прийняти на лікування постраждалих під час сутичок у Києві.

 

Також угорський консул додав, що під час зустрічі міністрів МЗС Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини , посадовці висловили готовність поїхати до Києва і зустрітися з новими керівниками Уряду, бо у країн Вишеградської четвірки є надія, що Україна продовжить процес розбудови нових стосунків з Євросоюзом:

 

«Естественно, очень важный момент – визовый режим между Украиной и Евросоюзом. До сих пор Евросоюз и Украина достигли очень многого но, естественно, остались еще вопросы, которые надо разрешать. Страны Вышеградской четверки за то, чтобы как можно быстрее продолжился процесс облегчения получения виз. Это не односторонний процесс. Есть, конечно, обязательства и с Украинской стороны. И мы надеемся, что новое правительство делает все возможное, чтобы с Украинской стороны выполнились условия безвизового режима. Значит, я думаю,в ближайшее время будут новые сдвиги. Наши страны, Евросоюз открыт для этого», - сказав Ендре Саліпскі.

 

Пан консул зауважив: для Закарпатців вже зараз існує одна перевага щодо перетину кордону – це можливість перетинати його за «малим прикордонним рухом». 

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp