Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Губаль не оминув посадовців Хустщини (ФОТО)

5 грудня 2014 р., 18:00

Очільник краю завітав у Хустську РДА, аби привітати працівників з Днем місцевого самоврядування.

Василь Губаль: "На прикладі Хустського району бачу, що область готова рухатися до децентралізації влади"

 

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Губаль взяв участь у відзначенні Дня місцевого самоврядування на рідній йому Хустщині й привітав громади району.

 

Василь Губаль – ще донедавна голова Хустської районної ради - відзначив, що не міг оминути свято місцевих громад у районі, уродженцем якого є. Керівник області наголосив: "Я гордий тим, що є вихованцем місцевого самоврядування Хустщини, й маю зараз честь представляти в цьому краї Президента. Місцеве самоврядування зараз чекають великі виклики. Прямуємо до реформи, до децентралізації, а вона означає, що весь тягар відповідальності буде на місцевих елітах і місцевому самоврядуванні. Я знаю стан справ і настрої тут, на Хустині, і бачу, що органи місцевого самоврядування готові рухатися до децентралізації влади. Готові до того, щоби громада розпоряджалася своїм ресурсом сама, й готові до такої відповідальності".

"Усім вам дякую за співпрацю і поради, особливо вітаю тут ветеранів місцевого самоврядування, й розраховую на їхні мудрі думку і слово й надалі. Окремо звертаюся до сільських голів, аби привітати їх зі святом місцевих громад і бажаю успіху у нові часи, часи реформ. Також хотів би висловити подяку за роботу і розуміння секретарям сільських рад, у них дуже важлива праця. Пане голово, депутати районної ради – вам бажаю, щоби Хустщина мала такі самоврядні одиниці, аби до нас ішли навчатися і переймати досвід, а ви мали можливість ним ділитися" – сказав голова ОДА.

Відтак подяками, грамотами і подарунками облдержадміністрації та облради було відзначено ряд представників місцевого самоврядування Хустщини.

Голова Хустської районної ради Олександр Липчей перед тим як тримати слово, запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто віддав життя за свободу України, у тому числі Артема Коханого, уродженця Хустщини, який загинув на Сході у листопаді, й пам'ять Олександра Шімона, уродженця Тячівщини, який днями теж поклав голову у неоголошеній війні.
Олександр Липчей наголосив, що, певно, саме нинішній команді місцевого самоврядування видається чи не найскладніше за весь час життя України – саме ці люди і розносили мобілізаційні повістки, і тепер передають "похоронки", урядували як під час подій Майдану, так і тепер, в часи війни, а ще ж зараз стоять на порозі реформ, за які несуть відповідальність. "І я переконаний, що ми до них готові й працюватимемо для якісних змін на користь місцевих громад" – сказав голова Хустської районної ради.

Виконувач обов’язків голови Хустської РДА Михайло Пристая привітав усі колективи органів місцевого самоврядування району, відзначивши, що ці люди мають нелегку роботу, і водночас дуже важливу. Й побажав наснаги і терпіння, яке згодиться у нелегкі часи, а також – згуртувати громаду в роботі на благо району і країни.

Слово для привітань мали голови громад району. Районна влада привітала представників органів місцевого самоврядування Хустщини подяками, грамотами і подарунками.


Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp