Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обласному центру необхідна стратегія розвитку

15 грудня 2014 р., 21:00

Про це йшлося нещодавно у міськраді.

Днями в Ужгородській міськраді побувала людина, яка 28 років працює з місцевим самоврядуванням і розробляла стратегії розвитку міст Львова, Житомира, Кам’янця-Подільського, Коростеня, областей – Сумської, Львівської, Рівненської та інших, програми енергоефективності тощо. Це директор Західноукраїнського регіонального навчального центру Петро Мавко.

Запросив фахівця перший заступник міського голови Іван Волошин, і під час зустрічі, де були присутні міський голова Віктор Погорелов, йогозаступник Ольга Травіна, секретар міськради Богдан Андріїв, депутат Ігор Адамчук обговорювали розробку стратегії розвитку Ужгорода.

Для напрацювання стратегії Ужгорода “під ключ” Петро Мавко пропонує наукову, аналітично-консультаційну допомогу, конкретні механізми для її втілення і контролю за реалізацією. Проте він лише координуватиме роботи:
“Я можу вам написати дуже докладну і просто ідеальну стратегію, але вона не працюватиме, бо буде чужорідним продуктом. Ви повинні її розробити самі, моя роль лише координаційно-направляюча”, – пояснив фахівець.

Міський голова зауважив, що стратегія однозначно необхідна, бо “точкові кроки”, нерозуміння, в якому напрямку, як і нащо рухатися, – це шлях у нікуди. Тим більше, що влада країни обіцяє найближчим часом адміністративну реформу і децентралізацію, вказівок згори буде менше, проте і робити, і відповідати на місцях доведеться більше. Також Віктор Погорєлов попросив дуже зважати і на поліконфесійність, багатонаціональність Ужгорода, узгодження стратегії з Генпланом.

Під час зустрічі запланували ухвалення рішення виконкому про розробку стратегії, широке ознайомлення ужгородців, залучення фахівців, підприємців, небайдужих людей до робочої групи (приблизно 25-30 осіб), проведення соціологічних опитувань, аналіз попередніх планів, стратегій, програм розвитку, статистики і динаміки міста за останні 5-10 років. Попередньо стратегія розвитку Ужгорода на 10 років мала б бути розроблена, відкоригована при громадських обговореннях і затверджена вже за півроку.

Газета "Ужгород"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp