Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Голова Закарпатської облради запропонував Генконсулу Польщі у Львові відкрити консульство і в Ужгороді

27 січня 2015 р., 14:36

Володимир Чубірко каже, що область готова надати для цього необхідне приміщення

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко хоче, аби на Закарпатті запрацювало консульство Польщі. Про це він написав на своїй сторінці у Фейбуці.

«Провів сьогодні зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща в Львові Ярославом Дроздом. Запропонував відкрити Почесне консульство Польщі в Ужгороді. Область готова надати для цього приміщення. Тим паче, що маємо позитивний досвід роботи в Ужгороді польського візового центру.

Також серед пріоритетів відкриття пункту пропуску Лубня-Волосате. Загальна протяжність кордону з Польщею на Закарпатті –32,6 км. Найближчий пункт пропуску знаходиться на відстані майже100 км у Львівській області. Планую також із цього приводу зустрітися із маршалеком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилою.

Запросив польських колег долучитися до проекту зі створення на базі УжНУ Вишеградської бібліотеки, а також провести на Закарпатті бізнес-форум за участі польського бізнесу.

Загалом, Польща для нас близька країна і, приміром, ту ж саму децентралізацію можна проводити за польською моделлю, яка найкраще підходить Україні» -- каже Чубірко.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp