Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відсвяткували 330 річницю з дня народження Йоганна Себастьяна Баха (ФОТО)

13 березня 2015 р., 13:45

Невдовзі закарпатський колектив відправиться до Львова для участі у марафоні, присвяченому німецькому композитору

21 березня виповнюється 330 років із дня народження одного з основоположників світової музичної класики, видатного німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха. 

З нагоди знаменної дати музиканти всього світу готують концертні програми за творами митця. Не виняток – академічний камерний хор «Cantus». Колектив підготував цілий цикл концертів на честь Й.С.Баха. 

{g}

Перший такий відбувся 12 березня в обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая. Як зізнається керівник камерного хору, Й.С.Бах – його улюблений композитор. «Ця музика сповнена глибокою філософією та одухотвореністю, - каже Еміл Сокач, - Так, про Баха чули всі, та цього не скажеш про його твори. Ми ж прагнемо донести до якомога ширшої публіки без перебільшення шедевральні світові надбання вокальної та інструментальної музики». 

В програмі з назвою «Арія» взяли участь переважно місцеві музиканти та співаки. Принагідно, культурна спільнота краю привітала солістку камерного хору «Cantus» Світлану Глебу з нещодавно присвоєним їй почесним званням «Заслужений артист України». Долучилися до програми і артисти зі Львова. До слова, саме в місті Лева з нагоди ювілею Й.С.Баха готується безпрецедентне культурне дійство – «Бах Марафон». 

21 березня відразу в кількох локаціях Львова стартує масштабний концерт за участі понад півтисячі вітчизняних і закордонних класичних музичних колективів, які виконуватимуть твори Й.С.Баха 24 години поспіль. Власне, в цей день буде встановлено рекорд України з найтривалішого живого виконання творів Баха. До марафону приєднається і «Cantus» - колектив виступатиме в Будинку органної та камерної музики вночі, близько першої години. Та це, сподівається Еміл Сокач, не завадить його артистам уже 22 березня повернутися додому й виступити на сцені Закарпатської обласної філармонії. 
Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp