Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Економісти УжНУ провели на пенсію свого декана (ФОТО)

4 квітня 2015 р., 16:30

Урочистості відбулися у п’ятницю, 3 квітня

3 квітня на економічному факультеті відбулося урочисте засідання профспілки факультету, під час якого провели на пенсію його першого декана, професора Івана Мешка.

 

Захід розпочався з вітальних слів декана економічного факультету Віталія Сержанова, який подякував Івану Михайловичу за співпрацю і ті знання, які професор дав не одному поколінню студентів. «Іван Михайлович не лише видатний вчений, але й велика людина. Він наш учитель. Багатьом із нас ця людина дала путівку в життя. Уявити економічний факультет без І. Мешка неможливо. Це нерозривні поняття. Ми всі усвідомлюємо, яку роль зіграв у створенні економічного факультету Іван Михайлович. Він − фундатор, батько цього факультету. Сьогодні весь наш колектив дякує Вам за все, що Ви зробили для кожного з нас. Бажаємо Вам довгих років життя і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. Бодай погодинну».

Під оплески викладацького колективу професорові подарували квіти, завідувач кафедри фінансів Віра Варцаба вручила подарунок, а голова профспілки економічного факультету Роман Завадяк − подяку за багаторічну співпрацю і значний вклад у розвиток освіти і науки.

Зворушений Іван Мешко подякував за подарунки, теплі слова, розповів біблійну історію про таланти і поділився з аудиторією своїми думками. «Дорогі друзі, у мене зараз змішані почуття. Я дякую Богу за все, що було у моєму житті. Він мій спонсор. Завдяки Його волі у 39-му я прочитав роман М. Хвильового «Безіменні плугатарі», де розповідалося про вчителів, які бороздять людське серце і сіють у нього добро, множать знання. Так я вирішив стати учителем і ні разу про це не пошкодував. Сьогодні я б хотів попросити, щоб ви не ображали студентів на іспитах. Студент має право сказати, яку оцінку він хоче. Хай тоді вчиться так, щоб отримати її. А в нас якась імперативна система оцінювання. Вибачте мене, якщо когось і я недобре оцінив. Головне − любіть людей, жалійте їх. Навіть тих, хто вас ненавидить. Римляни казали: «Молися і трудися». Я так прожив всі ці роки. А зараз просто дякую і кланяюся вам…».

Галина Кришінець



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp