Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обама ізолює Путіна, якщо той не полишить України

2 березня 2014 р., 01:37

Президент США Барак Обама повідомив, що подальше порушення українського суверенітету з боку Росії вплине на положення Росії на міжнародній арені і навіть до ізоляції.

Про це він заявив у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним, яка тривала 90 хвилин, йдеться у повідомленні Білого дому.

"Президент Обама дав зрозуміти, що подальше порушення суверенітету і територіальної цілісності України з боку Росії може негативно вплинути на позиції Росії в міжнародному співтоваристві", - сказано в повідомленні.

У найближчі години і дні Сполучені Штати будуть вести негайні консультації з союзниками і партнерами в Раді Безпеки ООН, Північноатлантичній раді, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, і підписантами Будапештського меморандуму", - сказано у повідомленні.

"Сполучені Штати призупинять подальшу участь у підготовчих нарадах до Великої Вісімки. Надалі, порушення норм міжнародного права з боку Росії призведе до більшої політичної і економічної ізоляції", - сказано в заяві.

Президент Обама сказав Путіну, що, якщо Росія стурбована ставленням до етнічних росіян та меншин в Україні, "належним способом вирішення цієї стурбованості є пряма взаємодія з урядом України та направлення міжнародних спостерігачів під егідою Ради Безпеки ООН або ОБСЄ".

Як член обох організацій, Росія зможе брати участь у таких місіях, додав він.

Президент Обама закликав негайно докласти зусиль, щоб почати діалог між Росією та українським урядом, за допомогою міжнародного співтовариства, у разі потреби. Сполучені Штати готові брати участь у такому процесі.

"Народ України має право визначати своє майбутнє. Президент Обама наказав його адміністрації продовжити невідкладну роботу з міжнародними партнерами , щоб забезпечити підтримку українського уряду, в тому числі негайної технічної та фінансової допомоги", - наголошується в повідомленні.
"
Надалі, ми будемо продовжувати тісні консультації з союзниками і партнерами, урядом України та Міжнародним валютним фондом, щоб забезпечити новий уряд значною допомогою для забезпечення фінансової стабільності, щоб підтримати необхідні реформи, щоб дозволити Україні провести успішні вибори, та щоб підтримувати Україну на шляху до демократичного майбутнього", - наголосили в Білому домі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp