Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Погляд Угорщини на Закарпаття аж ніяк не допоможе Україні

13 травня 2014 р., 16:28

"Стара - нова" політика угорського уряду щодо Закарпаття непокоїть Київ. Скоріш всього, угорському послу прийдеться пояснити заяву Орбана.

Міністерство закордонних справ України стурбоване висловлюваннями прем'єр-міністра Угорщини.

"Висловлювання голови угорського уряду про автономію і подвійне громадянство для угорців, що суперечить чинному законодавству України, сприймаються нами з занепокоєнням, як такі, що не сприяють деескалації та стабілізації ситуації в нашій державі", - сказав на брифінгу у вівторок в Києві директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає «Інтерфакс-Україна». 

Як раніше повідомилось, В.Орбан заявив про необхідність автономій та подвійного громадянства для угорців, які мешкають в сусідніх країнах, зокрема, в Україні. 

"Угорці, які живуть в Карпатському регіоні, мають право на подвійне громадянство, права національної спільноти та на автономію... Становище 200 тисяч угорців за національністю, які живуть в Україні, надає цьому питанню особливої гостроти. Угорська спільнота має отримати подвійне громадянство, всі права національної спільноти, а також вона має отримати можливість самоврядування. Це наші чіткі очікування від нової України, яка зараз з'являється", - заявив В.Орбан, виступаючи з промовою в парламенті. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp