Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді 75-річчя Івана Миколайчука відзначать показом його фільму

9 червня 2016 р., 13:04

Його стрічка "Вавілон ХХ" стала справжнім вибухом в українському кіно

15 червня Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури запрошує кіноманів на перегляд класики українського кінематографу – художнього фільму "Вавілон ХХ".

Про це повідомляє Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури.

Ретроспективний показ присвячений 75-річчю від дня народження Івана Миколайчука – українського кіноактора, режисера та сценариста, лауреата Шевченківської премії. На ліку митця – 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв, дві режисерські роботи. Зокрема, загальне визнання Івану Миколайчуку принесли ролі молодого Тараса Шевченка у фільмі "Сон", а також – Івана Палійчука у "Тінях забутих предків" – українському шедеврі, що здобув 39 міжнародних нагород, 24 Гран-прі кінофестивалів у 21 країні й увійшов до Книги рекордів Гіннеса. Режисер Сергій Параджанов високо оцінив талант Івана Миколайчука, сказавши: "Я не знаю більш національного народного генія… До нього це був Довженко".

Стрічка ж "Вавілон ХХ" (за романом Василя Земляка "Лебедина зграя" про перші роки колективізації в українському селі) свого часу стала справжнім вибухом в українському кіно. "Народно-романтична небилиця", як означив жанр сам автор, увібрала в себе найкраще, що міг дати Миколайчук-актор, Миколайчук-сценарист, Миколайчук-режисер і Миколайчук-композитор.

Перегляд відбудеться в залі Закарпатського академічного обласного театру ляльок "Бавка".

Початок о 17.00.

Вхід вільний.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp