Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські обласні обранці адресують свої окремі запити правоохоронним органам краю

17 жовтня 2016 р., 14:30

Відбулося перше пленарне засідання п’ятої сесії

Ефективність вирішення важливих питань життєзабезпечення Закарпаття та його жителів у значній мірі залежить від конструктивної роботи депутатського корпусу та виконавчої влади. Тож депутати облради успішно і активно реалізують публічну форму своєї діяльності через депутатські запити та звернення. Перше пленарне засідання п’ятої сесії не було виключенням.



Так, Валерій Мурга у своєму депутатському запиті клопотав щодо виділення коштів на виконання заходів обласної програми розроблення розділу інженерно технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний час до схеми планування території Закарпатської області. На ці цілі депутат просить передбачити в обласному бюджеті видатки у сумі 131,81 тис. грн.

Петро Ільницький звернувся з ініціативою про надання звіту про виконання обласного бюджету за 2-ий квартал 2016 року.

Іван Куцина у своєму усному запиті порушив питання щодо заслуховування керівників прокуратури, СБУ, поліції, фіскальних служб з питання усунення перешкод для розвитку підприємств деревообробної і лісозаготівельної галузі малого і середнього бізнесу.

У колективному запиті від Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» : Антон Ліврінц, Іван Куцина, Іван Курах, Андрій Шекета, Юрій Паканич, Петро Голубка йдеться про те, що до них звернулися трудові колективи Мукачівського УВП УТОС та ПОГ «Мукачівське УВП № 1 УТОС» з проханням розібратися в ситуації, яка склалася на їхніх підприємствах.

Засновниками вищевказаних підприємств є Всеукраїнська організація інвалідів «Українське товариство сліпих» в особі Центрального управління. Згідно Статутів цих підприємств директора призначає Президія ЦП УТОС. То ж 25 травня 2016 року т.в.о. директора обох підприємств було призначено Дейчука Дениса Олександровича. Зі слів людей, з призначенням пана Дейчука на цих підприємствах з’явилися невідомі люди, які не працевлаштовані на жодному з цих підприємств, при цьому здійснюють їх охорону. На усі звернення представників трудових колективів Д.Дейчук запевняє, що це - волонтери, найняті за 1 грн. Виникає у людей запитання: хто фінансує охорону і з якою метою? Як стверджують люди, що на інвалідів зору чиниться психологічно-моральний тиск, що змушує їх звільнятися з роботи. Натомість на роботу приймаються зрячі люди. Вся ця ситуація створює несприятливий морально-психологічний клімат у колективі. Тож депутати звернулися із запитом до прокурора Закарпатської області перевірити ці факти.

Порушені запити крайових парламентарів направлені у відповідні обласні інстанції для вирішення.

Прес-служба Закарпатської облради


Схожі новини

Депутатські запити: збереження культурної спадщини, виділення земельної ділянки для воїнів АТО та благоустрій шкіл
Завтра закарпатські депутати засідатимуть
Завтра на Закарпатті засідатимуть депутати
Завтра засідатимуть закарпатські депутати
Депутати затвердили обласний бюджет на 2016 рік та низку важливих для області програм
На Звернення Закарпатської обласної ради надійшла офіційна відповідь від Верховної Ради України
Як закарпатські депутати сьогодні працювали (ФОТО)
Крайові парламентарі скерували депутатський запит про «законність» передачі землі до прокуратури
Закарпатські депутати просять центральну владу сформувати нарешті цивілізований ринок вживаних автівок
Депутати Закарпатської облради просять пропорційної та справедливої фінансової підтримки для агропромислового комплексу краю

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp