Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Щоб розплатитись із Щадеєм та Волосянським, візьмуть кредит на 15 мільйонів

12 березня 2014 р., 13:39

На сесію міської ради у п’ятницю, 14 березня виноситься питання щодо кількості заступників міського голови та розміру їхніх зарплат.

Нинішнє керівництво мерії подає як своє ноу-хау скорочення кількості заступників до двох. Однак, як повідомив вчора на  прес-конференції голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, такою є рекомендація Кабміну, який з огляду на кризу в державі намагається економити кошти.

Питання зменшення кількості заступників міського голови та заробітна плата секретаря міськради, в.о мера Віктора Щадея і керуючого справами Олександра Волосянського – сьогодні, 12 березня, розглянули на депутатській комісії з питань житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та екології Ужгородської міської ради.

Йшлося про посадовий оклад Віктора Щадея у розмірі 2793 грн. із доплатою за  ранг посадової особи місцевого самоврядування (п’ятий) та щомісячною премією 65% посадового окладу. Загалом це вийде близько 5 тисяч гривень.

Цікавіша ситуація з Олександром Волосянським – керуючим справами. Йому запланували 2793 грн. посадового окладу, надбавку за вислугу років у розмірі 10% з урахуванням надбавки за ранг, власне доплату за ранг (дев’ятий), надбавку за високі досягнення та виконання важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу, щомісячну премію 100% від окладу. А ще – матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної зарплати та стільки ж на оздоровлення.

Для порівняння: керівники відділів міської ради отримують зарплати 2100-2300 грн., а спеціалісти – на рівні мінімальної.

Депутат міської ради, голова комісії Андрій Погорєлов зазначив, що зарплата Волосянського виходить близько 10 тис грн. і це в час, коли уряд заявив про тотальну економію – посадовці скоротили апарат, заборонили використання більше 1 авто на міністерство, перші особи літають на міжнародні переговори економ-класом рейсових літаків.

Працівники фінансового управління Ужгородської міської ради запевнили, що гроші будуть, адже… вже готовий пакет документів на отримання короткотермінового кредиту для виплати заробітної плати. Взяти планують 12-15 мільйонів гривень!

Також Андрій Погорєлов оскаржив пункт рішення щодо керуючого справами виконкому, де йдеться про присвоєння йому вищого рангу - до проведення спеціальної перевірки, яку за законом проходить кожен чиновник.

7dniv.info


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp