Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парубій вирішить питання із військовою підготовкою закарпатців

14 березня 2014 р., 15:23

Громадські активісти м.Ужгород звернулися до голови Закарпатської обласної державної адміністрації В.Лунченка з проханням допомогти добровольцям організувати військові навчання на захист України.

Зустріч з головою відбулася сьогодні, 14 березня, прямо в коридорі приміщення ОДА саме в той час, коли керівник краю прямував на одну з нарад. Валерій Лунченко зупинився та вислухав активістів. Вони повідомили, що чимало хлопців з Ужгорода і районів області виявили бажання пройти військові навчання. Однак керівництво Військового комісаріату відмовляє їм у цьому, посилаючись на те, що не має повноважень давати збою особам, які не є військовослужбовцями.

У відповідній заяві до голови ОДА йдеться: “Ми, громадські активісти м.Ужгород, враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, через анексію російськими військами Криму та ймовірність такої ситуації на інших територіях України (зокрема Закарпаття), просимо негайно організувати військові навчальні збори для активістів-добровольців м.Ужгорода на базі військоматів (військових частин)”. Заяву підписали 12 осіб.

Валерій Лунченко пообіцяв звернутися до секретаря ради національної безпеки і оборони України Андрія Парубія з проханням якнайшвидше налагодити правовий механізм організації таких навчань на базі Військового комісаріату.

При цьому, голова ОДА закликав добровольців утриматися від агресії, на яку українців провокують російські військовослужбовці. “Ми мусимо діяти в правовому полі та остерігатися будь-яких провокацій. Я розділяю ваші патріотичні настрої і хвилювання за долю України та спробую переконати секретаря РНБО в нагальній необхідності запровадження нормативно-правових дозволів на проведення військових навчань добровольців”, - сказав В.Лунченко.
Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp