Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Програма розвитку транскордонного співробітництва зазнала змін

31 грудня 2014 р., 13:21

Саме нащд ними працювали депутати краю.

Як відомо, депутати облради приділяють особливу увагу питанню транскордонної співпраці. Здійснюється активне співробітництво з краєм Височина (Чеська Республіка), Верхня Франконія (Федеративна Республіка Німеччина), з регіонами Гевеш та Саболч-Сатмар-Берег (Угорська Республіка) та ін. То ж на четвертому пленарному засіданні 19 сесії облради внесено зміни до Програми розвитку транскордонного співробітництва на 2011-2015 рік. Кошторисом витрат, що необхідний для виконання Програми розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області на 2015 рік, передбачається 450,00 тис. грн. з обласного бюджету.

У документі наголошується, що стимулювання міжрегіональної і транскордонної співпраці є одним із пріоритетів діяльності держави у сфері регіональної політики. Для області у цьому контексті є свої переваги. З одного боку, це сприяння розвитку партнерським відносинам на рівні органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також на рівні міжлюдських контактів з метою максимального використання європейського досвіду для підготовки стратегічних програм соціально-економічного розвитку областей. З іншого – це можливість долучитися до європейських програм і проектів у таких галузях як транспорт, сільське господарство, довкілля, зайнятість, освіта та культура, дослідження. Цей перелік не є вичерпним.. 

На період 2014-2020 роки заплановано підготовку та розробку спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства. Завдяки цьому Закарпатська область може отримати значні фінансові ресурси в рамках міжнародної технічної допомоги. Це означає, що при умові системного підходу до розробки неприбуткових проектів, висококваліфікованої та інтенсивної роботи з Європейськими Фондами Закарпатська область має можливість залучити необхідні кошти Міжнародної технічної допомоги для вирішення проблем в пріоритетних сферах розвитку регіону.

Здійснення інтеграційних процесів в прикордонних регіонах безпосередньо впливає на розвиток Закарпатської області через розгортання транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні та визначає гостру необхідність продовження та подальшої реалізації Програми розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області у 2011-2015 році (відповідно до етапів, визначених Європейською Комісією щодо впровадження програм розбудови відносин з країнами-сусідами)

Тому сьогодні одним з найважливіших інструментів розвитку відносин України з Європейським Союзом є співробітництво України, і Закарпатської області, зокрема, з сусідніми країнами - членами ЄС, яке має сприяти, як економічному розвитку прикордонних регіонів наших країн, так і загалом поглибленому транскордонному співробітництву в економічній, політичній, гуманітарній, науковій та інших сферах.


Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp