Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рух "Чесно" зацікавився нардепом Петьовкою

16 лютого 2015 р., 14:29

Ініціатива брата Балоги про регулювання інтернет-простору вийшла йому боком

Громадський рух "Чесно" зацікавився нардепом Василем Петьовкою через внесений ним законопроект, зокрема підібрав цікаві факти про народного обранця. 

Як відомо, 12 лютого прозафракційний депутат Василь Петьовка зареєстрував законопроект №2111, у якому пропонує врегулювати діяльність власників сайтів та блогерів. 



У законопроекті є багато «цікавих» пунктів, як-от: «Блогер зобов'язаний розмістити на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" свої прізвище та ініціали, електронну адресу для направлення йому юридично значимих повідомлень».

Оскільки раніше подібних зацікавлень за депутатом не було помічено, Василь Петьовка не дуже добре знайомий українській інтернет спільноті. Тож ми зібрали для вас кілька цікавих фактів про законотворця.

1. Протягом своїх депутатських каденцій Василь Петьовка щонайменше двічі вдавався до неособистого голосування. Факти кнопкодавства розміщені в̲ ̲і̲н̲т̲е̲р̲н̲е̲т̲і̲.

2. Помічник народного депутата Петьовки Степан Хома двічі висувався на одному мажоритарному окрузі із самим Петьовкою, після чого щоразу знов ставав помічником

3. За даними розслідування «Української правди», в Мукачевому отимала дві земельні ділянки фірма, співвласницею якої була дружина Василя Петьовки. Сам Петьовка на той час щойно склав повноваження мера, але, за даними журналістів, контролював ситуацію в місті. Стаття розміщена в̲ ̲і̲н̲т̲е̲р̲н̲е̲т̲і̲.

4. Василь Петьовка був «відсутній» під час голосування законопроекту 0949 про відкритість публічних коштів (хоча на інших голосуваннях 11 лютого був присутнім), «утримався» під час затвердження змін до закону про Антикорупційне бюро. Інформація про голосування доступна на офіційному сайті ВРУ.

5. Василь Петьовка є членом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин (одного з найчисленніших). Якщо депутат так переймається інтернетом, чому він не увійшов до складу Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики чи Комітету з питань інформатизації та зв'язку, у кожному з яких приблизно втричі менше депутатів? До речі, Аграрний комітет всупереч розпорядженню спікера досі не публікує онлайн протокол і стенограму засідання у визначений 5-денний термін. У цьому можна переконатись на сайті комітету в̲ ̲і̲н̲т̲е̲р̲н̲е̲т̲і̲.

У громадських активістів природно виникло запитання, чому раптом народний депутат Петьовка вирішив взятись за регулювання інтернету?


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp