Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сьогодні в Ужгороді порушили тему депутатських грошей (ФОТО)

23 жовтня 2015 р., 14:02

Саме про йшлося на сьогоднішній конференції

В Ужгородському прес-клубі відбулася підсумкова прес-конференція за результатами кампанії “Стеж за грошима”, яка втілювалась Громадським Рухом ЧЕСНО та ГО Активна громада.

 

На прес-конференції активісти оприлюднили дані про те, як партії та кандидати виконали взяті зобов’язання щодо оприлюднення майнових декларацій та надання фінансових звітів про передвиборчі витрати.

Як розповіла Марина Сташина-Неймет, комунікаційний Руху Чесно в Закарпатській обл., основна місія Руху Чесно -- відстежити надходження та витрати кандидатів у депутати та у мери. «Для того, щоб ми знали звідки гроші у кандидатів на вибору кампанію, на що вони їх витрачають, і щоб люди знали, кого вони обирають і звідки фінанси, - каже Марина Сташина-Неймет. -- Ми також збирали підписи під петиціями до кандидатів щодо їхнього звітування, всього в Україні зібрано 5,5 тисяч підписів. Також зібрано 556 підписів Декларації відповідальності, як від політ сил, так і кандидатів у мери міст. Проведено зустрічі з понад 1300 громадянами, а також публічні форуми для журналістів, тренінги для активних громадян тощо».

Кампанія проходила у 25 містах упродовж серпня – жовтня 2015 року, до її проведення долучилось понад 10 000 громадян. Завданням кампанії було привернути увагу громадськості до питання грошей у політиці та прозорості виборчих фінансів.

Юлія Борисенко, координатор кампанії «Чесна весна – відповідальна осінь» розповіла, хто із закарпатських політиків та партій підписали петицію. Високу активність виявили прості виборці. Понад 450 підписів Рух Чесно зібрав від перехожих. Серед політичних партій до підписання Декларації відповідальності, за словами Юлії Борисенко відгукнулися лише чотири: Радикальна партія О.Ляшка, Укроп, Солідарність та Демократичний альянс. Категорично відмовився підписувати «Наш край», всі решта – проігнорували пропозицію. Щодо кандидатів, то таких теж чотири: Я.Шафарь, В.Чубірко, О.Подебрій та І.Данацко.

«Ми також визначали кандидатів-кнопкодавів, таких в Ужгородській міськраді – 15, - розповіла Юлія Борисенко. – Зараз проводимо акцію «Нахіба нам депутат». Часто у багатьох містах України є така ситуація, що кандидати обіцяють рай на землі, припинення військових дій на сході, підвищення зарплат та пенсій. Все чудово, окрім того моменту, що це все не є у їх компетенції».

Кампанія “Стеж за грошима” втілюється за координації CentreUA спільно з ГО «Інститут “Республіка” і ГО «Активна громада» у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Чорноморським фондом регіонального співробітництва. 

Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Фото Ярини Денисюк






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp